Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 20., vasárnap, Vendel napja
Archívum, Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/elleptek-a-gyerekek-a-parlamentet-4108659/

Ellepték a gyerekek a Parlamentet

Hátrányos helyzetű magyarországi és határon túli gyermekeket láttak vendégül szombaton az Országházban.

A 714 gyerek 12 magyarországi nagyvárosból, valamint Erdélyből, a Felvidékről,  a Vajdaságból és Kárpátaljáról érkezett az ünnepségre. Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Edvi Péter, a NGYSZ elnöke a Parlament főlépcsőjénél kialakított színpadon köszöntötte a gyermekeket. Egy napra jelképesen megkapta az Országház kulcsát a megbízott gyermek házelnök és az alelnökök.

A megnyitó után Csobot Adél, Antal Tímea és Oláh Gergő, a 2012-es X-faktor tehetségkutató három dobogósa énekelt a gyerekeknek, akik ovációval fogadták a műsort. Ezt követően az Operettszínház művészeinek híres mesefilmslágerekből összeállított produkciója következett. A zenei programot Malek Andrea, illetve Korpás Éva és zenekara karácsonyi műsora zárta.

A felsőházi teremben Gubás Gabi és zenekara a Puff Ancsi Karácsonya című zenés mesejátékot adta elő, a Vadász teremben pedig izgalmas kísérletekkel a Csodák palotája várta a gyerekeket. A zene iránt komolyabban érdeklődők a Delegációs teremben Bársony Bálint és zenésztársai hangszerbemutatóval egybekötött zeneóráján vehettek részt.

Azok, akik inkább a sportokért lelkesednek, magyar olimpikonokkal és világbajnok sportolókkal találkozhattak, többek között Buzánszky Jenővel, az Aranycsapat egykori tagjával, a NGYSZ sportbizottságának elnökével, Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázóval, Wichmann Tamás kenuvilágbajnokkal, Kovács Katalin kajakozóval, Erdei Zsolt ökölvívóval és Cseh László úszóval is.

A dunai folyosón kézműves foglalkozás, arcfestés, buborékfújás és lufihajtogatás szórakoztatta a gyerekeket, akik részt vehettek országházi sétán idegenvezetők kíséretében, valamint a Gobelin teremben megtekinthették a Székelyföldi Legendárium című animációs filmet, amelyet interaktív játék követett.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

Kósa Lajos: A családtámogatási rendszer bővülése és újabb gazdaságvédelmi program várható
Kósa Lajos azt mondta, hogy az őszi ülésszakban ez lesz a két fő irány. Ebben „semmi meglepő nincs, mert eddig is ezt csináltuk, és mindig is erről beszéltünk a kampányban” – jegyezte meg.

Poszt-trauma

Gyurcsányék az SZDSZ hangján gyalázzák a magyarokat
El a kezekkel a kommunistáktól!

Poszt-trauma

Abortusz mint prevenció
A szimbolikus ügy nem tartozik a főpolgármester kompetenciája alá.

Poszt-trauma

Meddig tarthatja meg ebül szerzett pozícióját Mohács polgármestere?
Nagyon erős felkiáltójel került a végül „megválasztott” Csorbai neve mellé.

Poszt-trauma

Balos tempó Budapesten
Karácsonyék ennyire félnek?

Premier League

Mit tegyünk, ha Klopp-pal csal a feleségünk?
Különösen fájó lehet egy Manchester United szurkolónak, hogy fut a Liverpool szekere. A legnehezebb talán az egészben, hogy a siker kulcsát, Jürgen Kloppot képtelenség nem szeretni.

Nincs megállás

Karácsonynak lesz stop, nem a stadionoknak
Nem fogja tudni leállítani a nagy világversenyekhez kapcsolódó létesítmény fejlesztéseket Karácsony Gergely, mivel azok kiemelt beruházások és állami tulajdonú területen valósulnak meg.

Aktuális

Brüsszel jegeli a balkáni bővítést
Az Európai Unió tagállamai­nak nem sikerült megegyezniük Albánia és Észak-Macedónia uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdéséről. Ez a komoly visszalépés elgondolkodtató.

Fricz Tamás blogja

Itt járt „Európa” a budapesti kampányban
Több magyar ellenzéki politikus is részt vett egy találkozón a romkocsmák környékén, amelyet többek között a Vote4Budapest, illetve a Night Embassy of Budapest szervezett.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …