Keresés
Magyar Nemzet
2019. március 25., hétfő, Irén, Írisz napja
Archívum, Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/ingatlanbiznisz-ugyeszseghez-fordul-a-kdnp-6331175/

Ingatlanbiznisz: ügyészséghez fordul a KDNP

A Fővárosi Főügyészséghez fordul Wertán Zsolt Zoltán (KDNP), VI. kerületi önkormányzati képviselő egyes terézvárosi ingatlaneladások miatt. A politikus elmondta: a Heti Válasz csütörtöki számában megjelentek alapján fordul a főügyészséghez.

A politikus csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, elsősorban az Anker köz 1-3. szám alatt található ingatlan értékesítése miatt tesz majd bejelentést, amelyet 380 millió forintért adott el a VI. kerületi önkormányzat, ám egy hónappal később az ingatlan 690 millióért cserélt gazdát. Ezzel mintegy 300 milliós vagyonvesztés érte az önkormányzatot – tette hozzá. A képviselő öt Andrássy úti ingatlan értékesítésére is felhívta a figyelmet. Mint mondta, ezek között volt olyan eset, amikor egy vevő jelentkezett, hogy 150 millió forintot fizetne az Andrássy út 47. alatti épületért, majd később jelezte, valójában 345 millió forintot szeretne fizetni. Ez több mint furcsa – jegyezte meg Wertán Zsolt Zoltán.

Egy másik ügyben pedig egy „utcáról beeső jelentkezőnek” adtak el egy ingatlant – fűzte hozzá. Tájékoztatása szerint 2006 októbere, vagyis a mostani önkormányzati ciklus kezdete óta mintegy 400 ingatlanbecslést végeztetett a VI. kerület, és ezen épületek kétharmadát biztosan el is adta. Hozzátette: a felbecsült ingatlanok összértéke mintegy 11 milliárd forint volt, az eladásokkal pedig mintegy 3-5 milliárd forint vagyonvesztés érhette a terézvárosi önkormányzatot. Véleménye szerint a szomszédos Erzsébetvároshoz hasonlóan, a VI. kerületben is „ingatlanbizniszről” van szó, és a résztvevők is ugyanazok: politikusok, ingatlanszakértők és vevők.

Kifejtette: nem ért egyet az ingatlaneladásokkal kapcsolatos testületi döntésekkel, a Fővárosi Főügyészséghez pedig azért fordul, hogy állapítsák meg, kié a felelősség. A Központi Nyomozó Főügyészség korábbi közlése szerint a szomszédos Erzsébetvárosban összesen 14 önkormányzati épület értékesítése történhetett meg szabálytalanul. A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak – köztük az előzetes letartóztatásban lévő Gál György (SZDSZ), a VII. kerületi önkormányzat gazdasági bizottságának elnöke és Kardos Péter (SZDSZ), a pénzügyi bizottság elnöke – összesen mintegy 970 millió forint kárt okoztak a kerületi önkormányzatnak, s további 1,6 milliárd forint kár okozását kísérelték meg.

Az önkormányzat büntetőeljárást kezdeményez Wertánnal szemben

Terézváros önkormányzata büntetőeljárást kezdeményez Wertán Zsolt Zoltánnal szemben, mert a kerület vezetése szerint a képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján valótlan és alaptalan kijelentéseket tett – közölte a Terézvárosi Sajtóiroda csütörtökön.

(MTI)

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

Újabb reptéri dróntámadás
Újabb nagy európai légikikötő forgalmát kellett leállítani pár napja drónberepülés miatt: a frankfurti repülőtéren helikopterekkel igyekeztek tetten érni a röptetőt, ám ez nem sikerült.

Poszt-trauma

Dermesztő jövő: Klónozott kutyák őrizhetik a rendet
Szép új világ.

Poszt-trauma

Csoda történt: Merkel megvilágosodott
Későn jött felismerés.

Poszt-trauma

Helyesbítjük a CEU sajtóközleményét
Nem mindegy, hogy a botnak melyik végén...

Poszt-trauma

Ön befogadná Alit?
Provokatív, de nem indokolatlan kérdést tett fel a svéd portál.
Zsonglőrlabdát mindenkinek!
A cseh, lengyel és szlovák zsonglőrök, artisták és akrobaták a CATE cirkuszoktatói képzés részeként érkeztek Budapestre, hogy részt vegyenek a Visegrádi Alap által finanszírozott tanfolyamon.

Fricz Tamás blogja

Nincs alku
Számos jel arra mutat, hogy a néppárton belüli hangadó, meghatározó – döntően nyugat- és dél-európai – pártok minden áron a magyar pártszövetség kizárását akarják elérni.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.