Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 19., szombat, Nándor napja
Archívum, Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/kover-eroteljes-a-kormany-legitimitasa-4070533/

Kövér: Erőteljes a kormány legitimitása

Kövér László beszélt házelnöki pozíciójáról és a kormány előtt álló feladatokról is, valamint rámutatott: a baloldalnak el kell döntenie, hogy szélsőségekkel kacérkodik, vagy nemzeti baloldal lesz-e.

Ha kap egy felkérést, egy hivatalos jelölést, akkor a következő ciklusra is elvállalná a házelnöki pozíciót Kövér László – a fideszes politikus ezt a Hír TV P8 című műsorában mondta el.

A választási eredménnyel kapcsolatban kijelentette: jelentős különbséggel nyerték a választást, elég nagy támogatást kaptak, ezért erőteljes az új kormány legitimitása, felhatalmazása. Van egy új házszabály, amely próbál egy szigorúbb, de nyugodtabb törvényalkotási tempóhoz keretet nyújtani, ehhez alkalmazkodik majd a Fidesz is a törvényhozás „tempójában” – mondta el a házelnök, aki szerint ettől nyugodtabb lehet a politika légköre is. Az elkövetkező időszak feladatai között a most kezdődő vagy beérő intézkedéseket említette, ilyen az államigazgatás, az oktatás, az egészségügy és a földkérdés is.

– Azt mondjuk, az Európai Unióban jobb, mint az Európai Unión kívül, de ez nem jelenti azt, hogy az EU-ban minden jó. Meg kell küzdeni az érdekeinkért – jegyezte meg. Az európai parlamenti választás folytatása az áprilisi választásnak, meg kell erősíteni az akkor kapott felhatalmazást, nemcsak Budapest, hanem Brüsszel felé is, ahol így erőteljesebben tudják majd képviselni a magyar érdekeket. A Fidesz EP-listája ugyanakkor a rajta található külhoni képviselőkkel együtt az összmagyarság nemzeti listája, sok tapasztalt politikussal – mondta.

Lehetett volna több külhoni szavazó is – mondta az április 6-i választásokkal összefüggésben a házelnök, hozzátéve: a regisztráció nehezítette a dolgukat, de a kormány tervezi a procedúra egyszerűsítését; ugyanakkor fontos szimbolikus lépés, hogy majd száz év után újra voksolhattak a hazai országgyűlési választásokon a határon túliak. A házelnök pozitív meglepetésként értékelte a külhoni voksok eredményeit, a magas kormánypárti támogatottság mellett a Jobbik csekély voksarányát is, ami szerinte világos üzenet volt a radikális pártnak.

A baloldal megújulása az egész ország érdeke lenne – mutatott rá Kövér, aki elmondta: ahogy a Jobbik a jobboldali szélsőséget testesíti meg, úgy jelenti Gyurcsány Ferenc „csapata” a keresztények és a magyar nemzetállam ellen uszító szélsőbalt. A baloldalnak pedig el kell döntenie, hogy nemzeti baloldal lesz-e, vagy továbbra is az ilyen szélsőségekkel fog össze – mondta a házelnök, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy Gyurcsány és pártja „nem szalonképes egy demokrata számára”. Gyurcsánnyal nem lehet jövőt építeni – mondta.

Azzal a kérdéssel kapcsolatban, hogy az új házszabályra hivatkozva a baloldal utcára vinné a politizálást, a házelnök úgy nyilatkozott: aki azt mondja, hogy szűkül a parlamenti vita lehetősége, az csak legitimációt keres arra, hogy folytassa az utcai randalírozást. Mint mondta, itt elsősorban „Bajnai Gordonra és csapatára” gondolt. Az, hogy mekkora a kontraszt a polgári körök békés tömege, és Bajnai Fidesz-székház-foglaló emberei között, jól mutatja a két politikai kultúra közötti különbséget – mutatott rá a házelnök.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

A szuperkötvény lett a favorit a piacon
Az Államadósság-kezelő Központ harmadik negyedéves, friss adatai szerint mára egyértelműen a Magyar Állampapír Plusz lett a legkeresettebb konstrukció a piacon.

Poszt-trauma

Gyurcsányék az SZDSZ hangján gyalázzák a magyarokat
El a kezekkel a kommunistáktól!

Poszt-trauma

Abortusz mint prevenció
A szimbolikus ügy nem tartozik a főpolgármester kompetenciája alá.

Poszt-trauma

Meddig tarthatja meg ebül szerzett pozícióját Mohács polgármestere?
Nagyon erős felkiáltójel került a végül „megválasztott” Csorbai neve mellé.

Poszt-trauma

Balos tempó Budapesten
Karácsonyék ennyire félnek?

Premier League

Mit tegyünk, ha Kloppal csal a feleségünk?
Különösen fájó lehet egy Manchester United szurkolónak, hogy fut a Liverpool szekere. A legnehezebb talán az egészben, hogy a siker kulcsát, Jürgen Kloppot képtelenség nem szeretni.

Nincs megállás

Karácsonynak lesz stop, nem a stadionoknak
Nem fogja tudni leállítani a nagy világversenyekhez kapcsolódó létesítmény fejlesztéseket Karácsony Gergely, mivel azok kiemelt beruházások és állami tulajdonú területen valósulnak meg.

Aktuális

Megkezdődött az olasz békemenet
A tömegben az olasz és a Liga hivatalos zászlója mellett katalán lobogókat is a magasba tartanak, de a magyar trikolór is felbukkan „Szabadságot Magyarországnak, szabadságot Európának!” felirattal.

Fricz Tamás blogja

Itt járt „Európa” a budapesti kampányban
Több magyar ellenzéki politikus is részt vett egy találkozón a romkocsmák környékén, amelyet többek között a Vote4Budapest, illetve a Night Embassy of Budapest szervezett.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …