Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 19., szombat, Nándor napja
Archívum, Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/megnyilt-budapest-masodik-ifjusagsegito-irodaja-4095363/

Megnyílt Budapest második ifjúságsegítő irodája

Az első budai ifjúságsegítő, a Kontaktpont iroda a II. kerületi Margit körúton nyílt meg.

Az átadáson Mihalovics Péter, az új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos felidézte, hogy a kormány egy éve fogadta el az Új nemzedék programot. Ennek egyik fő célja a fiatalok és a döntéshozók közötti kommunikáció erősítése, és az egyesületek, alapítványok közös érdekérvényesítő platformjának, a Nemzeti Ifjúsági Tanácsnak a megalakítása. Ugyancsak prioritás, hogy segítsenek olyan – akár pályaválasztási, akár párválasztási – döntések meghozatalában a fiataloknak, amelyek egész életükre kihatnak.

A miniszteri biztos harmadik fő pillérnek nevezte Kontaktpont hálózat irodáinak kialakítását. Országosan húsz ilyen pont kezdi meg működését, ezek minden megyeszékhelyen, és Budapesten két helyen – a II. és a VIII. kerületben – vannak. Mihalovics Péter elmondta: az irodákban fiatal tanácsadók dolgoznak, s nemcsak a betérőknek adnak információkat, hanem maguk is felkeresik a fiatalokat, beépülnek a helyi ifjúsági életbe.

Láng Zsolt (Fidesz–KDNP) II. kerületi polgármester arról beszélt: a felgyorsult világban a fiatalokat komoly nehézségek érik, ezért korán ki kell jelölni a célokat. Kiemelte: a Margit körúti iroda az összes budai érdeklődőnek jól megközelíthető helyszín, és az ott dolgozók is könnyen eljutnak például az I., III. és XII. kerületbe. A polgármester szólt arról is, hogy a városrészben évről évre nő a születések száma, ezért a legnagyobb érték a bölcsődei, óvodai és iskolai hálózat, s igyekeznek bővíteni a kreatív programok, iskolán kívüli időtöltések lehetőségeit.

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára azt emelte ki: a II. kerületi Kontaktpont kiváló lehetőség a személyes találkozásokra, amit maga is ki szeretne majd használni.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

A szuperkötvény lett a favorit a piacon
Az Államadósság-kezelő Központ harmadik negyedéves, friss adatai szerint mára egyértelműen a Magyar Állampapír Plusz lett a legkeresettebb konstrukció a piacon.

Poszt-trauma

Gyurcsányék az SZDSZ hangján gyalázzák a magyarokat
El a kezekkel a kommunistáktól!

Poszt-trauma

Abortusz mint prevenció
A szimbolikus ügy nem tartozik a főpolgármester kompetenciája alá.

Poszt-trauma

Meddig tarthatja meg ebül szerzett pozícióját Mohács polgármestere?
Nagyon erős felkiáltójel került a végül „megválasztott” Csorbai neve mellé.

Poszt-trauma

Balos tempó Budapesten
Karácsonyék ennyire félnek?

Premier League

Mit tegyünk, ha Kloppal csal a feleségünk?
Különösen fájó lehet egy Manchester United szurkolónak, hogy fut a Liverpool szekere. A legnehezebb talán az egészben, hogy a siker kulcsát, Jürgen Kloppot képtelenség nem szeretni.

Nincs megállás

Karácsonynak lesz stop, nem a stadionoknak
Nem fogja tudni leállítani a nagy világversenyekhez kapcsolódó létesítmény fejlesztéseket Karácsony Gergely, mivel azok kiemelt beruházások és állami tulajdonú területen valósulnak meg.

Aktuális

Jerry, Rainlla és Johnas
Hongkong a gazdagok játszótere. Emésztgettem volna még ezt a mondatot, de Manoj, a hiperaktív indiai csak beszélt tovább. Mellé ültem le, miután bemutatkoztam egy asztaltársaságnak.

Fricz Tamás blogja

Itt járt „Európa” a budapesti kampányban
Több magyar ellenzéki politikus is részt vett egy találkozón a romkocsmák környékén, amelyet többek között a Vote4Budapest, illetve a Night Embassy of Budapest szervezett.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …