Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 18., péntek, Lukács napja
Archívum, Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/nolimpia-egy-het-alatt-megvan-az-alairasok-fele-3912403/

NOlimpia: Egy hét alatt megvan az aláírások fele

138 ezer hiteles szignóra van szükség a népszavazás kiírásához. Az LMP is beszállt, így már 65 ezer van.

Múlt hét csütörtök óta tízezer aláírást gyűjtött össze az LMP a Momentum Mozgalom olimpiaellenes népszavazási kezdeményezéséhez – közölte a Hvg.hu megkeresésére Ferenczi István, a párt országos elnökségének tagja.

A Momentum Mozgalom szerdáig már ötvenötezer aláírást gyűjtött össze, így az LMP-vel együtt már több mint hatvanötezernél tartanak, amely azt jelenti, hogy a népszavazás kiírásához szükséges 138 ezer hiteles aláírás fele már megvan. Ehhez még hozzájön az Együtt, a Párbeszéd és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt gyűjtése – valamint a társadalmi gyűjtés –, vagyis a valós szám még ennél is több lehet. És még csak egy hét telt el. 

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a momentumosok egy nap alatt gyűjtöttek annyi aláírást, mint amennyit az LMP egy hét alatt, de Ferenczi szerint így is jó eredménynek számít, mert rövid idő állt rendelkezésükre a mozgósításhoz. Mint mondta, „a tempó nőni fog”. Ez azt jelenti, hogy új helyszíneken is gyűjtenek majd, szombaton 15 piacon is jelen lesznek.

A Demokratikus Koalíció online aláírásgyűjtését viszont visszatetszőnek nevezte az LMP országos elnökségének tagja. A kezdeményezés megtévesztő módon azt sugallta, hogy az adatok megadásával (pl. lakcím, e-mail cím) a Momentum kezdeményezését írják alá az emberek – vélekedett Ferenczi. Az LMP-s politikus szerint ha a DK komolyan gondolná a népszavazási kezdeményezés támogatását, akkor kint lennének az utcán.

 

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

Orbán Viktor: Visegrádi partnereink készek ismét segíteni a magyar határvédelmet
A magyar miniszterelnök azt kérte visegrádi partnereitől, hogy ha újabb jelentős migrációs mozgás indul Törökország felől Európa irányába, akkor küldjenek határvédelmi erőket Magyarország déli határaira.

Poszt-trauma

Abortusz mint prevenció
A szimbolikus ügy nem tartozik a főpolgármester kompetenciája alá.

Poszt-trauma

Meddig tarthatja meg ebül szerzett pozícióját Mohács polgármestere?
Nagyon erős felkiáltójel került a végül „megválasztott” Csorbai neve mellé.

Poszt-trauma

Balos tempó Budapesten
Karácsonyék ennyire félnek?

Poszt-trauma

Kispest-Zugló végállomás
Lackner nyakig benne van a Karácsony-kampányban.

Bujkál Lackner és Kránitz

Drogpartik Kispesten
A Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott hangfelvételek szerint több kispesti szocialista politikus is rendszeresen kábítószert fogyaszthatott.

Fűt-fát

Karácsony keresztbe tehet az állatkert fejlesztésének
Fűt-fát ígér Karácsony Gergely. Megválasztásakor bedobta, hogy leállítja a Liget Budapest projektet. Ezt tegnap úgy korrigálta, hogy a Városligetben nem kaphat új épület építési engedélyt.

Aktuális

Aláírták az új megállapodást az Egyesült Királyság kiválásának feltételeiről
A jogilag kötelező érvényű egyezmény mellett elfogadták a jövőbeli viszonyrendszer körvonalait felvázoló, módosított politikai nyilatkozatot is, miután egyetértésre jutottak a tárgyalódelegációk.

Fricz Tamás blogja

Itt járt „Európa” a budapesti kampányban
Több magyar ellenzéki politikus is részt vett egy találkozón a romkocsmák környékén, amelyet többek között a Vote4Budapest, illetve a Night Embassy of Budapest szervezett.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …