Keresés
Magyar Nemzet
2019. május 23., csütörtök, Dezső napja
Archívum, Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/orban-viktor-tudja-hol-kell-felkoszonteni-a-noket-a-konyhaban-3850648/

Orbán Viktor tudja, hol kell felköszönteni a nőket: a konyhában

Már március 7-én megünnepelte a nőnapot: vázából kihúzott csokorral ballagott le a parlamenti étkezdébe.

A stílus maga az ember: Orbán Viktor nőkhöz és a törvényhozáshoz fűződő viszonyáról mindent elmond az a videó, amit a kormányfő stábja a nemzetközi nőnap alkalmából hozott össze.

A jelenet a miniszterelnök dolgozószobájában kezdődik, aki felmarkol egy előre odakészített, vázába állított nárciszcsokrot – akkurátusan leszámolja a virágokat, mert 11 darabot kell vinnie –, aztán a stáb kíséretében elindul nőket köszönteni.

„Lemegyünk a gyár kantinjába. A gyár az Országház, a kantin pedig az étkező” – jegyzi meg útközben a kormányfő, a közérthetőnek szánt hasonlat pedig sokat elárul a fideszes többségű törvényhozás minőségéről is.

Már itt sejthető, hogy Orbán a konyhai dolgozókat akarja meglátogatni, és ezt el is mondja a videóban: „Talán illendő, hogy azokat keressük fel, akiknek a napi munkámban a legtöbbet köszönhetem.”

Ezzel mérlegre került a női minisztériumi dolgozók, államtitkárok, tanácsadók munkája, és könnyűnek találtatott az Orbán Viktornak készített borsólevessel, rántott gombafejekkel szemben.

Útközben az Orbán család nőtagjai is említésre kerülnek, például a miniszterelnök felesége (a jogász, vállalkozó, író) Lévai Anikó, akinek nagy érdeme, hogy szült öt gyönyörű gyermeket.

A kantinban csak elnök úrnak szólítják Orbánt – amit a feliratozás már nagybetűvel, „Elnök úrként” ismétel meg; a parlament konyhásai talán többet tudnak a várható belpolitikai fejleményekről, mint hinnénk.

Orbán Viktor szépen megköszöni az egész éves jól tartást, ami nélkül éhen halna, és átadja a virágokat a megilletődött, de kicsit sem meglepett konyhai dolgozóknak.

„Van-e valami panaszuk rám nézve?”

kérdezi meg aztán váratlan fordulattal. Ez az a felvetés, amire valószínűleg csak az ezeréves barát, Kövér László merne ma igennel válaszolni a parlamentben. A reakció borítékolható is, némi ijedt nevetgélés után ennyi hangzik el: „Ritkán jön!”. A feszültséget talán Orbán is oldani próbálta, megjegyezve: a fő gond az, hogy keveset eszik.

A konyhai falióra eközben fél hármat mutat, tehát a felvételt már március 7-én elkészítették. Vagyis „Elnök úrnak” valószínűleg március 8-án nem volt ideje a nők felköszöntésére. Igaz, ő elvileg nem is foglalkozik nőügyekkel.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

Maximálná az óraszámokat az új NAT
Várhatóan nem egyszerre, hanem több lépcsőben vezetik be az új Nemzeti alaptantervet, 2020-ban csak az első és ötödik évfolyamot érinti a változás.

Poszt-trauma

Empirikusan bizonyított a migráció pozitív hatása
Végre mindent megtudhatunk a migráció előnyeiről.

Poszt-trauma

Gyurcsányné elkottyintotta magát
A Híradó véletlenül a DK stratégiáját leplezhette le.

Poszt-trauma

Franciaország nem a franciáké! – Megszállták a párizsi repteret a „feketemellényesek”
Ízelítő a Európai Egyesült Államokból.

Poszt-trauma

Bajnai baljós árnyéka vetül Timmermansra
Nem babonás az MSZP.

Európa jövője

Novák Katalin: Január elején életbe lép a négygyermekes anyák szja-mentessége
A szja megfizetése alól azok a nők mentesülnek életük végéig, akik már felneveltek vagy nevelnek négy vagy több gyereket, illetve azok is, akik január 1-je után vállalnak legalább négy gyermeket.

Ujhelyi

Az MSZP-s Szabad Sajtó Alapítvány és Pecina másfél milliárdos üzlete
Noha az MSZP, illetve a párt holdudvara évtizedes üzleti kapcsolatban állt Heinrich Pecinával, Ujhelyi István az osztrák üzletember fideszes kötődését vizsgáltatná.

Aktuális

Timmermans mozgalma tönkretenne minket
A szocialisták csúcsjelöltje szerint a társadalmak a világon mindenhol sokszínűvé fognak válni a jövőben, ez a világ jövője, így a közép-euró­pai országoknak hozzá kell ehhez szokniuk.

Fricz Tamás blogja

Ötven év múlva: „A kereszténység része Európának”
1950-ben 800 ezer volt az iszlámhívők száma Európában, 2003-ban már 15 millióan voltak, ma már 25 millió felett vannak, ez a lakosság hat százaléka.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.