Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 19., szombat, Nándor napja
Archívum, Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/ovisokkal-es-iskolasokkal-pacsizott-orban-viktor-3848879/

Ovisokkal és iskolásokkal pacsizott Orbán Viktor

Biodíszletként tűntek fel a gyermekek a kormányfő mellett.

Ismét biodíszletként használták a gyermekeket a választási kampányban. Ezúttal Orbán Viktor fogott kezet kisiskolásokkal és óvodásokkal, majd maga köré gyűjtötte őket, hogy közös csoportkép is készüljön az apróságokkal.

Az Orbán Viktor Facebook-oldalára feltöltött felvétel tanúsága szerint a kampány újabb állomásán, a dadi Nefelejcs óvodába látogatott el a kormányfő Czunyiné Bertalan Judit, a körzet fideszes képviselőjelöltjének társaságában.

– Csókolom! – kiabálták a miniszterelnök felé a kovácsoltvas kerítés mögül a kicsik. Gyaníthatóan a kisebbek fel sem fogták kivel találkoznak, a nagyobbak már biztosan, de valószínű, ők sem tudnak mit kezdeni a helyzettel.

Hogy miért volt szükség Orbán Viktor ezen akciójára, amelyben a gyermekeknek nincs más funkciójuk, mint hogy biodíszletként szerepeljenek a videóban, megválaszolatlan kérdés marad.

Nem vitás, hogy az elmúlt időszakban, főleg a választási kampány miatt is feltűnően sűrűn mutatkoznak Fidesz–KDNP politikusai iskolákban, óvodákban, úgy általában gyerekek gyűrűjében. Nemrég a fideszes Simonka György pólós akciójánál mondta ki a Nemzeti Választási Bizottság, hogy jogsértő volt, hogy a fideszes képviselőjelölt a Facebook-oldalát hirdető pólót küldött Békés megyei óvodásoknak.

Korábban megírtuk, hogy Csepregen aszfalton térdeplő óvodásokkal adták át a felújított utat. A Hír TV-nek akkor Gyurkó Szilvia azt mondta, Magyarországon nincs explicit szabályozás a gyerekek politikai eseményen való részvételéről. A gyermekjogi szakértő ugyanakkor emlékeztetett, hogy az ENSZ gyermekjogi egyezményében külön kitételben szerepel, hogy gyerekeket nem lehet politikai célokra felhasználni.

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje Facebook-oldalán reagált a kormányfő óvodai látogatására. Azt írta: Orbán Viktor, szégyellje magát! Az LMP-s politikus aggályosnak tartja a vizitet: „mit keresett a jelenlegi miniszterelnök a kampány kellős közepén egy óvodában? Arra az egyszerű kérdésre válaszoljon Orbán Viktor, hogy miben segítette a gyerekek fejlődését a mai látogatása?” Szél Bernadett szerint a miniszterelnöknek inkább a parlamentben kellett volna ma válaszolnia arra: „hogyan lehet, hogy gyerekes családokat lakoltatnak ki a Fidesz irtózatosan cinikus és gonosz családpolitikája miatt”.

„Tegye oda magát a Fidesz, ha valóban tenni akar a gyermekekért. Nem tették, nem teszik. Csak a permanens kampány van még mindig” – fűzte hozzá Szél Bernadett.

 

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

A szuperkötvény lett a favorit a piacon
Az Államadósság-kezelő Központ harmadik negyedéves, friss adatai szerint mára egyértelműen a Magyar Állampapír Plusz lett a legkeresettebb konstrukció a piacon.

Poszt-trauma

Gyurcsányék az SZDSZ hangján gyalázzák a magyarokat
El a kezekkel a kommunistáktól!

Poszt-trauma

Abortusz mint prevenció
A szimbolikus ügy nem tartozik a főpolgármester kompetenciája alá.

Poszt-trauma

Meddig tarthatja meg ebül szerzett pozícióját Mohács polgármestere?
Nagyon erős felkiáltójel került a végül „megválasztott” Csorbai neve mellé.

Poszt-trauma

Balos tempó Budapesten
Karácsonyék ennyire félnek?

Premier League

Mit tegyünk, ha Kloppal csal a feleségünk?
Különösen fájó lehet egy Manchester United szurkolónak, hogy fut a Liverpool szekere. A legnehezebb talán az egészben, hogy a siker kulcsát, Jürgen Kloppot képtelenség nem szeretni.

Nincs megállás

Karácsonynak lesz stop, nem a stadionoknak
Nem fogja tudni leállítani a nagy világversenyekhez kapcsolódó létesítmény fejlesztéseket Karácsony Gergely, mivel azok kiemelt beruházások és állami tulajdonú területen valósulnak meg.

Aktuális

Megkezdődött az olasz békemenet
A tömegben az olasz és a Liga hivatalos zászlója mellett katalán lobogókat is a magasba tartanak, de a magyar trikolór is felbukkan „Szabadságot Magyarországnak, szabadságot Európának!” felirattal.

Fricz Tamás blogja

Itt járt „Európa” a budapesti kampányban
Több magyar ellenzéki politikus is részt vett egy találkozón a romkocsmák környékén, amelyet többek között a Vote4Budapest, illetve a Night Embassy of Budapest szervezett.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …