Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 18., péntek, Lukács napja
Archívum, Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/retvari-tovabbmentek-a-koptok-4023829/

Rétvári: Továbbmentek a koptok

Egyiptomban vártak állampolgársági kérelmük elbírálására, bujkálva.

Rétvári Bence szerint Magyarország igenis védelmet nyújtott több ezer kereszténynek 2010 és 2015 között. Többségük azonban a saját hazájában bujkálva várt a kérelmük pozitív elbírálására, és csak ennek birtokában, legális úton léptek be Magyarország és az EU területére. Az állampolgárságot, illetve menekültstátust kapott személyeket megilleti a mozgás szabadsága az EU-n és a schengeni övezeten belül, ezért a közel-keleti, főként ortodox és kopt keresztények közül sokan a védett státus megszerzése után Nyugat-Európába költöztek az ott élő családtagjaikhoz, vagy csatlakoztak valamelyik ottani, a magyarországinál jóval népesebb keleti keresztény diaszpórához.

Erről számolt be a minap az államtitkár Bangóné Borbély Ildikó kérdésére. Az MSZP-s képviselő arra volt kíváncsi, hogy valóban kapott-e ezer keleti keresztény család állampolgárságot Magyarországon (miként korábban Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, majd pedig Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is állította).

A közelmúltban Youssef Khalil, a Magyarországi Kopt Ortodox Egyház vezetője lapunknak azt mondta: nem találkozott olyan kopt családokkal, amelyeket Magyarország fogadott volna be. Az egyházi vezető hangsúlyozta, lehetetlennek tartja, hogy egy Magyarországon élő egyiptomi keresztényről ő és egyháza ne értesült volna.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

Orbán Viktor: Visegrádi partnereink készek ismét segíteni a magyar határvédelmet
A magyar miniszterelnök azt kérte visegrádi partnereitől, hogy ha újabb jelentős migrációs mozgás indul Törökország felől Európa irányába, akkor küldjenek határvédelmi erőket Magyarország déli határaira.

Poszt-trauma

Abortusz mint prevenció
A szimbolikus ügy nem tartozik a főpolgármester kompetenciája alá.

Poszt-trauma

Meddig tarthatja meg ebül szerzett pozícióját Mohács polgármestere?
Nagyon erős felkiáltójel került a végül „megválasztott” Csorbai neve mellé.

Poszt-trauma

Balos tempó Budapesten
Karácsonyék ennyire félnek?

Poszt-trauma

Kispest-Zugló végállomás
Lackner nyakig benne van a Karácsony-kampányban.

Bujkál Lackner és Kránitz

Drogpartik Kispesten
A Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott hangfelvételek szerint több kispesti szocialista politikus is rendszeresen kábítószert fogyaszthatott.

Fűt-fát

Karácsony keresztbe tehet az állatkert fejlesztésének
Fűt-fát ígér Karácsony Gergely. Megválasztásakor bedobta, hogy leállítja a Liget Budapest projektet. Ezt tegnap úgy korrigálta, hogy a Városligetben nem kaphat új épület építési engedélyt.

Aktuális

Aláírták az új megállapodást az Egyesült Királyság kiválásának feltételeiről
A jogilag kötelező érvényű egyezmény mellett elfogadták a jövőbeli viszonyrendszer körvonalait felvázoló, módosított politikai nyilatkozatot is, miután egyetértésre jutottak a tárgyalódelegációk.

Fricz Tamás blogja

Itt járt „Európa” a budapesti kampányban
Több magyar ellenzéki politikus is részt vett egy találkozón a romkocsmák környékén, amelyet többek között a Vote4Budapest, illetve a Night Embassy of Budapest szervezett.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …