Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 19., szombat, Nándor napja
Archívum, Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/sorsdonto-ev-lesz-2014-4065205/

Sorsdöntő év lesz 2014

Az a kérdés, akarunk-e visszamenni a múltba, a 2010 és a rezsicsökkentés előtti állapotba – mondta Szájer József.

A néppárti európai parlamenti képviselő a Nógrád megyei Karancslapujtőn szombaton tartott rezsifórumon a választás tétjének nevezte, hogy sikerül-e tovább csökkenteni a családok terheit, és folytatni az Orbán-kormány politikáját, ami nem más, mint hogy közös legyen végre a teherviselés az országban.

Kitért rá: amikor arról van szó, hogy kire kell hárítani a válság terheit, akkor a valutaalap és külföldi kormányok megszorításokat ajánljanak, nem pedig azt, hogy az államok kormányai a bankoktól vagy közszolgáltatóktól próbáljanak meg elvenni nagy profitot. A közteherviselés erről szól, hogy a terheket közösen fizetjük – hangsúlyozta.

Szájer József a művelődési házban tartott fórumon mintegy 200 résztvevő előtt kifejtette: amikor Orbán Viktort és kormányát gyakran támadták külföldről az emberi jogokra, a demokráciára vagy a sajtószabadságra hivatkozva, valójában azok az érdeksérelmek voltak mögötte, amelyek abból fakadtak, hogy Magyarországon „szabályozással, erővel, de végigvittük azt, hogy a tavalyi évben, amikor elindult a rezsicsökkentés, elkezdtek lefelé menni az árak\”.

„Ők persze nem csak nem örültek, hanem elmentek Brüsszelbe, elmentek a saját kormányaikhoz, hogy azok nyomást gyakoroljanak ránk, és ennek a nyomásgyakorlásnak a viharait láthatjuk\” – mondta. Szájer József arról is beszélt, hogy a rezsicsökkentésre azért volt szükség, mert a magyar emberek fizették Európa legmagasabb gázárát, és Európa második legmagasabb áramárát.

A rezsicsökkentés sokak érdekét sérti – hangoztatta –, ide sorolva Brüsszelt, a magyar baloldalt és a külföldi közműcégeket. Balla Mihály (Fidesz) országgyűlési képviselő a fórumon azt mondta, hogy 2010-ben a Gyurcsány-kormány öröksége egy tönkretett ország volt, de sikerült stabilizálni a gazdaságot, a költségvetést, leszorítani az inflációt, és visszafizetni az IMF-hitelt.

Nőtt a foglalkoztatás, emelkedtek a bérek, százezer forint fölött van a minimálbér, életbe léptek a családi adókedvezmények, jelentős fizetésemelést jelentett a pedagógus-életpályamodell, az új földtörvény véget vetett a nagybirtokos rendszernek, a vállalkozási övezetek pedig jobb feltételeket biztosítanak a munkahelyteremtéshez – sorolta az eredményeket a kormánypárti politikus.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

A szuperkötvény lett a favorit a piacon
Az Államadósság-kezelő Központ harmadik negyedéves, friss adatai szerint mára egyértelműen a Magyar Állampapír Plusz lett a legkeresettebb konstrukció a piacon.

Poszt-trauma

Gyurcsányék az SZDSZ hangján gyalázzák a magyarokat
El a kezekkel a kommunistáktól!

Poszt-trauma

Abortusz mint prevenció
A szimbolikus ügy nem tartozik a főpolgármester kompetenciája alá.

Poszt-trauma

Meddig tarthatja meg ebül szerzett pozícióját Mohács polgármestere?
Nagyon erős felkiáltójel került a végül „megválasztott” Csorbai neve mellé.

Poszt-trauma

Balos tempó Budapesten
Karácsonyék ennyire félnek?

Premier League

Mit tegyünk, ha Kloppal csal a feleségünk?
Különösen fájó lehet egy Manchester United szurkolónak, hogy fut a Liverpool szekere. A legnehezebb talán az egészben, hogy a siker kulcsát, Jürgen Kloppot képtelenség nem szeretni.

Nincs megállás

Karácsonynak lesz stop, nem a stadionoknak
Nem fogja tudni leállítani a nagy világversenyekhez kapcsolódó létesítmény fejlesztéseket Karácsony Gergely, mivel azok kiemelt beruházások és állami tulajdonú területen valósulnak meg.

Aktuális

Jerry, Rainlla és Johnas
Hongkong a gazdagok játszótere. Emésztgettem volna még ezt a mondatot, de Manoj, a hiperaktív indiai csak beszélt tovább. Mellé ültem le, miután bemutatkoztam egy asztaltársaságnak.

Fricz Tamás blogja

Itt járt „Európa” a budapesti kampányban
Több magyar ellenzéki politikus is részt vett egy találkozón a romkocsmák környékén, amelyet többek között a Vote4Budapest, illetve a Night Embassy of Budapest szervezett.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …