Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 20., vasárnap, Vendel napja
Archívum, Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/szajer-jozsef-nyugat-europa-az-onfeladas-allapotaban-van-3859440/

Szájer József: Nyugat-Európa az önfeladás állapotában van

A politikus erkölcstelennek nevezte azokat az európai döntéshozókat, akik hitegetéssel ösztönzik a migrációt.

A politikus az érdeklődőkkel zsúfolásig megtelt Egri Polgárok Házában, mintegy százötven ember előtt hangsúlyozta: az uniós politikusok többségének volna lehetősége, hogy fellépjen saját hazája és Európa biztonsága érdekében, de hiányzik az akarata ehhez. Ezek a politikusok saját üzleti érdekeik miatt, ellentétben a magyar kormánnyal, nem a választóikat, hanem a nyitott, kevert népességű európai társadalom létrehozásában érdekelt Soros György tervét képviselik – fogalmazott Szájer József.

Az EP-képviselő erkölcstelennek nevezte azokat az európai döntéshozókat, akik hitegetéssel ösztönzik a migrációt, és kijelentette: ők felelősek mindazok haláláért, akik otthonukat elhagyva vállalkoznak a veszélyes tengeri útra, majd tömegesen hullámsírba vesznek. „A szolidaritás szép szó, jelentése számunkra is fontos, de amit ma Brüsszelben művelnek vele, az elképesztő” – fogalmazott.

Ugyanakkor megjegyezte: az unión belül „a migráció tabutéma, aki beszél róla, azt kiközösítik, szélsőségesnek minősítik”, miközben Nyugat-Európa nagyvárosainak tereit már elfoglalták a bevándorlók.

Az érintett tagállamok vezető politikusai azért támadják Magyarországot, mert bár saját szavazóik a magyar választókhoz hasonló véleményen vannak, nem merik őket erről megkérdezni – hangsúlyozta. Ezért is törnek előre ezekben az országokban a migrációt elutasító pártok, tette hozzá.

A képviselő kijelentette, hogy a honi ellenzék ugyancsak egységesen tagadja a Soros-terv létezését, támogatja a migránsok európai kötelező elosztását, a kormány azonban kitart amellett, hogy nem teszi Magyarországot bevándorlóországgá, és megvédi az itt élőket a migráció következményeitől.

Rámutatott: a nemzeti konzultáció azért fontos a kormánypárti politikusoknak és uniós képviselőknek, hogy az európai színtéren e témában folytatott küzdelmek során érveiket a magyar választók minél szélesebb körének támogatása hitelesítse. Különösen fontos ez figyelembe véve, hogy az Európai Parlamentben megvan a szükséges többség a Soros-terv elfogadásához – mondta Szájer József.

A politikus arra is kitért: a magyar kormány nem Soros György ellen, hanem a terve és a „rövidlátó, buta, elvtelen európai politizálás ellen” harcol, ami az ukrán oktatási törvény kapcsán is tetten érhető.

Ahogy a nemzeti konzultáció, úgy a jövő évi választás tétje is egyértelmű és világos: meg kell védeni mindazt, amit az elmúlt évszázadok során az ősök örökül hagytak, annak a közös munkának az eredményét, mely az elmúlt hét évben a csőd széléről visszarántotta és sikeressé tette, fejlődő pályára állította Magyarországot – fogalmazott Szájer József.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

Kósa Lajos: A családtámogatási rendszer bővülése és újabb gazdaságvédelmi program várható
Kósa Lajos azt mondta, hogy az őszi ülésszakban ez lesz a két fő irány. Ebben „semmi meglepő nincs, mert eddig is ezt csináltuk, és mindig is erről beszéltünk a kampányban” – jegyezte meg.

Poszt-trauma

Gyurcsányék az SZDSZ hangján gyalázzák a magyarokat
El a kezekkel a kommunistáktól!

Poszt-trauma

Abortusz mint prevenció
A szimbolikus ügy nem tartozik a főpolgármester kompetenciája alá.

Poszt-trauma

Meddig tarthatja meg ebül szerzett pozícióját Mohács polgármestere?
Nagyon erős felkiáltójel került a végül „megválasztott” Csorbai neve mellé.

Poszt-trauma

Balos tempó Budapesten
Karácsonyék ennyire félnek?

Premier League

Mit tegyünk, ha Klopp-pal csal a feleségünk?
Különösen fájó lehet egy Manchester United szurkolónak, hogy fut a Liverpool szekere. A legnehezebb talán az egészben, hogy a siker kulcsát, Jürgen Kloppot képtelenség nem szeretni.

Nincs megállás

Karácsonynak lesz stop, nem a stadionoknak
Nem fogja tudni leállítani a nagy világversenyekhez kapcsolódó létesítmény fejlesztéseket Karácsony Gergely, mivel azok kiemelt beruházások és állami tulajdonú területen valósulnak meg.

Aktuális

Brüsszel jegeli a balkáni bővítést
Az Európai Unió tagállamai­nak nem sikerült megegyezniük Albánia és Észak-Macedónia uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdéséről. Ez a komoly visszalépés elgondolkodtató.

Fricz Tamás blogja

Itt járt „Európa” a budapesti kampányban
Több magyar ellenzéki politikus is részt vett egy találkozón a romkocsmák környékén, amelyet többek között a Vote4Budapest, illetve a Night Embassy of Budapest szervezett.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …