Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 19., szombat, Nándor napja
Archívum, Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/ujabb-13-milliardot-kap-az-oro-3896911/

Újabb 1,3 milliárdot kap az ORÖ

„Speciális támogatásként” kap újabb adófizetői forintokat a 2,1 milliárdos adósságot görgető szervezet.

Mint a Hír TV ma reggel beszámolt róla, „speciális támogatás\” címén az ORÖ-nek 1,3 milliárd forintot ítéltek meg. Az intézkedés a tegnapi Magyar Közlönyben jelent meg.

Az ORÖ-nek szánt hatalmas összeg már csak azért is meglepő, mert a szervezetnek 1,6 milliárdnyi adófizetői forintot kell visszafizetnie az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) részére, miután azt szabálytalanul költötték el a Híd a munka világába program kapcsán. Mint korábban beszámoltunk róla, már ezt az adósságot is feltűnően méltányos feltételekkel rendezheti az ORÖ: 11 hónapon át mindössze havi 5 millió forintot kell törleszteniük, míg a tizenkettedik hónapban a fennmaradó több mint másfél milliárdot. Ám a hatalmas adósság úgy tűnt, hogy eddig sem aggasztotta a roma önkormányzatot, ugyanis idén például Balogh János jelenlegi elnök számára egy hétmillió forintos Audi A4-est szereztek be a közgyűlés felhatalmazása nélkül. Ráadásul nemcsak az ominózus 1,6 milliárd forinttal adós a szervezet, hanem ezen felül további félmilliárd forinttal is tartoznak minisztériumoknak, különböző cégeknek és ügyvédi irodáknak. Ez azt jelenti, hogy az ORÖ-nek összesen 2,1 milliárd forintot kell visszafizetnie.

Megszüntetik a roma önkormányzat irodahálózatát. Az egyhangúlag elfogadott előterjesztés értelmében a hálózatot december 31-ével felszámolják. A fővárosi kormányhivatal már korábban törvénytelennek ítélte az irodák létrehozását. 

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

A szuperkötvény lett a favorit a piacon
Az Államadósság-kezelő Központ harmadik negyedéves, friss adatai szerint mára egyértelműen a Magyar Állampapír Plusz lett a legkeresettebb konstrukció a piacon.

Poszt-trauma

Gyurcsányék az SZDSZ hangján gyalázzák a magyarokat
El a kezekkel a kommunistáktól!

Poszt-trauma

Abortusz mint prevenció
A szimbolikus ügy nem tartozik a főpolgármester kompetenciája alá.

Poszt-trauma

Meddig tarthatja meg ebül szerzett pozícióját Mohács polgármestere?
Nagyon erős felkiáltójel került a végül „megválasztott” Csorbai neve mellé.

Poszt-trauma

Balos tempó Budapesten
Karácsonyék ennyire félnek?

Premier League

Mit tegyünk, ha Kloppal csal a feleségünk?
Különösen fájó lehet egy Manchester United szurkolónak, hogy fut a Liverpool szekere. A legnehezebb talán az egészben, hogy a siker kulcsát, Jürgen Kloppot képtelenség nem szeretni.

Nincs megállás

Karácsonynak lesz stop, nem a stadionoknak
Nem fogja tudni leállítani a nagy világversenyekhez kapcsolódó létesítmény fejlesztéseket Karácsony Gergely, mivel azok kiemelt beruházások és állami tulajdonú területen valósulnak meg.

Aktuális

Megkezdődött az olasz békemenet
A tömegben az olasz és a Liga hivatalos zászlója mellett katalán lobogókat is a magasba tartanak, de a magyar trikolór is felbukkan „Szabadságot Magyarországnak, szabadságot Európának!” felirattal.

Fricz Tamás blogja

Itt járt „Európa” a budapesti kampányban
Több magyar ellenzéki politikus is részt vett egy találkozón a romkocsmák környékén, amelyet többek között a Vote4Budapest, illetve a Night Embassy of Budapest szervezett.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …