Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 20., vasárnap, Vendel napja
Archívum, Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/visszahivtak-schwezoff-davidot-4048129/

Visszahívták Schwezoff Dávidot

A leköszönő igazgató azt mondta, a jövőben a közgyűlés tagjaként is az átlátható, tiszta gazdálkodásért fog küzdeni.

A képviselők először arról szavaztak, hogy elfogadják-e érvényesnek a rendkívüli közgyűlés összehívását és annak határozatait, ugyanis a BZSH jogi főosztálya előzőleg az aláíróívek – amelyeken a kezdeményező testületi tagok nevei szerepelnek – érvényességét vitatta. A közgyűlés hozzászólásai, hangulata délután azt vetítette előre, hogy menesztik Schwezoffot, akit egyébként tavaly júliusban neveztek ki posztjára. Miután a többség érvényesnek fogadta el a közgyűlés összehívását, többen felszólaltak és nehezményezték Schwezoff vezetési stílusát és azt, hogy nem a hitközségen belül rendezték a vitás ügyeket, hanem feljelentést tett.

Fröhlich Róbert, a Dohány utcai zsinagóga – éppen Schwezoff által menesztett – volt főrabbija pedig azt nehezményezte, hogy kizárólag a jobboldali médiát kereste, illetve hogy nem kutatta, ki szivárogtatta ki az ő és Schwezoff közti beszélgetésének hangfelvételét. Fröhlich furcsállotta, hogy a leváltása napján miért mondta neki azt az ügyvezető igazgató, hogy nem tartja tisztességtelennek.

Az ülésen felolvasták többek között Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbi levelét is, amelyben szintén Schwezoff menesztése mellett érvelt.

Egyébként előzőleg Schwezoff Dávid is összehívott egy rendkívüli közgyűlést jövő csütörtökre, amelynek napirendjén szintén szerepel majd az ügyvezető igazgató visszahívásáról szóló indítvány.

A Mazsihisz és a BZSH között azután durvult el a belvita, hogy Schwezoff csalás és sikkasztás miatt feljelentést tett a Dohány utcai zsinagóga beléptetési rendszere ügyében, amellyel százmilliós kár érhette a hitközséget. Majd a beléptetőrendszer visszásságaival összefüggésben felmondott Frölich Róbertnek, a zsinagóga főrabbijának és feleségének. A Mazsihisz ez ellen is tiltakozott.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

Boris Johnson kért is halasztást, meg nem is
Újra az EU térfelén pattog a labda brexitügyben: teljes mértékben az állam-és kormányfők belátásán múlik, hogy a miniszterelnök vagy a – látszólag működésképtelen – londoni parlament iránymutatását követik.

Poszt-trauma

Gyurcsányék az SZDSZ hangján gyalázzák a magyarokat
El a kezekkel a kommunistáktól!

Poszt-trauma

Abortusz mint prevenció
A szimbolikus ügy nem tartozik a főpolgármester kompetenciája alá.

Poszt-trauma

Meddig tarthatja meg ebül szerzett pozícióját Mohács polgármestere?
Nagyon erős felkiáltójel került a végül „megválasztott” Csorbai neve mellé.

Poszt-trauma

Balos tempó Budapesten
Karácsonyék ennyire félnek?

Premier League

Mit tegyünk, ha Klopp-pal csal a feleségünk?
Különösen fájó lehet egy Manchester United szurkolónak, hogy fut a Liverpool szekere. A legnehezebb talán az egészben, hogy a siker kulcsát, Jürgen Kloppot képtelenség nem szeretni.

Nincs megállás

Karácsonynak lesz stop, nem a stadionoknak
Nem fogja tudni leállítani a nagy világversenyekhez kapcsolódó létesítmény fejlesztéseket Karácsony Gergely, mivel azok kiemelt beruházások és állami tulajdonú területen valósulnak meg.

Aktuális

Apolló a szürke zónában
Walid al-Aqqad gázai kertjében korinthoszi oszlopmaradványokat látni. Az épületen belül a bronzkortól az iszlám kalifátusokon át az oszmán, majd a brit uralom idején készült műremekek láthatóak.

Fricz Tamás blogja

Itt járt „Európa” a budapesti kampányban
Több magyar ellenzéki politikus is részt vett egy találkozón a romkocsmák környékén, amelyet többek között a Vote4Budapest, illetve a Night Embassy of Budapest szervezett.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …