Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 20., vasárnap, Vendel napja
Archívum, Fotó (f22)
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/foto-f22/negyedszazadnyi-keporgia-4264328/

Negyedszázadnyi képorgia

Huszonöt év lenyomata a magyar fotográfia legjavából: a Capa Központ átfogó kiállítása ezt kínálja.

Szokás volt sokáig fiatal művészetként emlegetni a fotográfiát. Ha mára már kicsit korosabbá is vált, azért még mindig jól tartja magát, pedig számos vizuális forradalom zúgott el mellette az évtizedek során. A magyar fotóművészet a képrögzítés nagy és izgalmas elbeszélésének tekintélyes fejezete, számos világszerte ismert és elismert alkotóval, komoly életművekkel. És ami ugyanannyira fontos: a digitális korszak dacára sem elfásuló, útkereső fiatal kortársakkal. Negyedszázad: a Pécsi József fotóművészeti ösztöndíj ennyi ideje ad lehetőséget állami segítséggel a magyar fotográfusok pályakezdéséhez. Hogy a gyümölcs mennyire érett be és milyen ízű, arról most a Capa Központ átfogó kiállítása győzheti meg a látogatót, az f22 pedig egy válogatást kínál a képekből. A tárlat 2017. január 8-ig tekinthető meg.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

Kósa Lajos: A családtámogatási rendszer bővülése és újabb gazdaságvédelmi program várható
Kósa Lajos azt mondta, hogy az őszi ülésszakban ez lesz a két fő irány. Ebben „semmi meglepő nincs, mert eddig is ezt csináltuk, és mindig is erről beszéltünk a kampányban” – jegyezte meg.

Poszt-trauma

Gyurcsányék az SZDSZ hangján gyalázzák a magyarokat
El a kezekkel a kommunistáktól!

Poszt-trauma

Abortusz mint prevenció
A szimbolikus ügy nem tartozik a főpolgármester kompetenciája alá.

Poszt-trauma

Meddig tarthatja meg ebül szerzett pozícióját Mohács polgármestere?
Nagyon erős felkiáltójel került a végül „megválasztott” Csorbai neve mellé.

Poszt-trauma

Balos tempó Budapesten
Karácsonyék ennyire félnek?

Premier League

Mit tegyünk, ha Klopp-pal csal a feleségünk?
Különösen fájó lehet egy Manchester United szurkolónak, hogy fut a Liverpool szekere. A legnehezebb talán az egészben, hogy a siker kulcsát, Jürgen Kloppot képtelenség nem szeretni.

Nincs megállás

Karácsonynak lesz stop, nem a stadionoknak
Nem fogja tudni leállítani a nagy világversenyekhez kapcsolódó létesítmény fejlesztéseket Karácsony Gergely, mivel azok kiemelt beruházások és állami tulajdonú területen valósulnak meg.

Aktuális

Brüsszel jegeli a balkáni bővítést
Az Európai Unió tagállamai­nak nem sikerült megegyezniük Albánia és Észak-Macedónia uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdéséről. Ez a komoly visszalépés elgondolkodtató.

Fricz Tamás blogja

Itt járt „Európa” a budapesti kampányban
Több magyar ellenzéki politikus is részt vett egy találkozón a romkocsmák környékén, amelyet többek között a Vote4Budapest, illetve a Night Embassy of Budapest szervezett.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …