Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 18., péntek, Lukács napja
Archívum, Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/gazdasag-archivum/a-szocialistak-sorsukra-hagytak-oket-az-orban-kormany-mast-vall-4056910/

A szocialisták sorsukra hagyták őket, az Orbán-kormány mást vall

Igény van a helyben készült egészséges élelmiszerre hazánkban.

Fazekas Sándor emlékeztetett: 2010 előtt a környék még a vágóhidak bezárásától volt hangos, alig maradt feldolgozókapacitás. Akik akkor ebben az ágazatban dolgoztak, nem érezhették, hogy hasznos munkát végeznek, a szocialista kormányok sorsukra hagyták őket, ehhez képest az Orbán-kabinet más felfogást vall, és nemcsak szóban képviseli azt, hanem tettekben is – mondta a politikus, aki szerint erre bizonyság a Nagykunságra jellemző ízek fennmaradását is biztosító beruházáshoz nyújtott 75 millió forintos uniós és állami támogatás is.

Kiemelte: a Hubai család negyedszázada működő biogazdaságában megvalósult új létesítmény hosszú évek óta a legnagyobb beruházás Berekfürdőn. Hubai Imre Csaba tulajdonos az avatón elmondta: a családi vállalkozás jelenleg kilencven embert foglalkoztat. Az ökofarmon megvalósult vágópont és húsüzem legalább ugyanennyi új munkahelyet teremt.

A gazdaságot irányító ifjabb Hubai Imre az MTI-nek kifejtette: a 400 négyzetméter alapterületű vágópont bő egy évig tartó kialakítása 150 millió forintba, gépesítése és a környező terület rendbetétele csaknem ugyanennyibe került. A jelenleg tartó engedélyeztetések után várhatóan a nyár végén megindul a munka a létesítményben, amely évente ezer szarvasmarha vagy ötezer sertés vágására és feldolgozására, valamint 250 ezer baromfi vágására alkalmas.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

Orbán Viktor: Visegrádi partnereink készek ismét segíteni a magyar határvédelmet
A magyar miniszterelnök azt kérte visegrádi partnereitől, hogy ha újabb jelentős migrációs mozgás indul Törökország felől Európa irányába, akkor küldjenek határvédelmi erőket Magyarország déli határaira.

Poszt-trauma

Abortusz mint prevenció
A szimbolikus ügy nem tartozik a főpolgármester kompetenciája alá.

Poszt-trauma

Meddig tarthatja meg ebül szerzett pozícióját Mohács polgármestere?
Nagyon erős felkiáltójel került a végül „megválasztott” Csorbai neve mellé.

Poszt-trauma

Balos tempó Budapesten
Karácsonyék ennyire félnek?

Poszt-trauma

Kispest-Zugló végállomás
Lackner nyakig benne van a Karácsony-kampányban.

Bujkál Lackner és Kránitz

Drogpartik Kispesten
A Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott hangfelvételek szerint több kispesti szocialista politikus is rendszeresen kábítószert fogyaszthatott.

Fűt-fát

Karácsony keresztbe tehet az állatkert fejlesztésének
Fűt-fát ígér Karácsony Gergely. Megválasztásakor bedobta, hogy leállítja a Liget Budapest projektet. Ezt tegnap úgy korrigálta, hogy a Városligetben nem kaphat új épület építési engedélyt.

Aktuális

Aláírták az új megállapodást az Egyesült Királyság kiválásának feltételeiről
A jogilag kötelező érvényű egyezmény mellett elfogadták a jövőbeli viszonyrendszer körvonalait felvázoló, módosított politikai nyilatkozatot is, miután egyetértésre jutottak a tárgyalódelegációk.

Fricz Tamás blogja

Itt járt „Európa” a budapesti kampányban
Több magyar ellenzéki politikus is részt vett egy találkozón a romkocsmák környékén, amelyet többek között a Vote4Budapest, illetve a Night Embassy of Budapest szervezett.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …