Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 18., péntek, Lukács napja
Archívum, Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/gazdasag-archivum/matolcsy-kitart-a-panikkelteses-sztori-mellett-rona-nem-erti-mirol-beszel-3892642/

Matolcsy kitart a pánikkeltéses sztori mellett, Róna nem érti, miről beszél

Egy szocialista képviselő próbált újra részleteket megtudni a jegybankelnök kormánybuktatós, pánikkeltős állításairól. Nem járt sikerrel.

Az azonnali kérdések órájában Szakács László szocialista képviselő vonta kérdőre az ülésteremben megjelenő jegybankelnököt. Jelezte, minden hivatalos megkeresésére csupán annyi válasz érkezett, hogy a Matolcsy György által elmondottakról – miszerint egyik nagy NATO-szövetségesünk budapesti nagykövetségéről kormány- és jegybankbuktató műveleteket indítottak – már tárgyalt a nemzetbiztonsági bizottság.

Matolcsy György szerint sokan félremagyarázták szavait, de fenntartja, hogy igenis a Magyar Nemzeti Bankon keresztül akarták megbuktatni a kormányt.

Visszakérdezett, tudott-e a bármely képviselő, akár Szakács László a bankpánik kísérletéről és arról, hogy az Egyesült Államok állt a háttérben?

Szakács László reagálásában jelezte, a kérdéseket a képviselők teszik fel, nem ők interpellálhatók.  

Erre Matolcsy folytatta a kérdezősködést, felvetve, tudott-e arról Szakács László, hogy 2014 augusztusának közepén Róna Péter vádjával indult a támadás az MNB ellen egy hegedűvásárlással kapcsolatban? Ott volt-e Róna Péterrel azon a megbeszélésen a képviselő, amikor erről megállapodtak?

Vagyis konkrétan megnevezte az egykor az MNB felügyelőbizottságában is tevékenykedő közgazdászt, de nem derült ki, mi köze valójában Róna Péternek a kormánybuktatás vagy pánikkeltés szándékához. A szocialista képviselő a szabályok szerint nem kaphatott újból szót, a jegybankelnök nehezen értelmezhető visszakérdezéseivel a téma le is került a napirendről. 

Róna Péter lapunk kérdésére azt mondta, hogy amikor Matolcsy György vele kapcsolatban nemzetközi támadást emleget, feltehetően nem tudja, mit beszél. Az alapítványi hegedűvásárlásról eredetileg a HVG írt cikket, amely tényről Rónát – mint az MNB felügyelőbizottsági tagját – maga a bank tájékoztatta hivatalosan. – Nem értem, miféle kormánybuktatást tud okozni egy megvásárolandó hegedű – tette hozzá Róna.

A hegedűt az MNB Lajkó Felixnek szánta, aki el is ismerte a sajtónak, hogy szó volt a hangszer megvételéről: Én Kálmán Olga műsorában megerősítettem, hogy a felügyelő bizottság elé terjesztett, az MNB vezetősége által készített összefoglalóban az előterjesztők a hegedő megvételét javasolták.

Matolcsy egyébként korábban hálával gondolt Róna Péter közgazdászra, egy korábbi beszélgetés alkalmával ugyanis munkatársunknak eldicsekedett vele, hogy az alapkamat csökkentésének ötlete éppen tőle származik. 

###HIRDETES2###

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

Orbán Viktor: Visegrádi partnereink készek ismét segíteni a magyar határvédelmet
A magyar miniszterelnök azt kérte visegrádi partnereitől, hogy ha újabb jelentős migrációs mozgás indul Törökország felől Európa irányába, akkor küldjenek határvédelmi erőket Magyarország déli határaira.

Poszt-trauma

Abortusz mint prevenció
A szimbolikus ügy nem tartozik a főpolgármester kompetenciája alá.

Poszt-trauma

Meddig tarthatja meg ebül szerzett pozícióját Mohács polgármestere?
Nagyon erős felkiáltójel került a végül „megválasztott” Csorbai neve mellé.

Poszt-trauma

Balos tempó Budapesten
Karácsonyék ennyire félnek?

Poszt-trauma

Kispest-Zugló végállomás
Lackner nyakig benne van a Karácsony-kampányban.

Bujkál Lackner és Kránitz

Drogpartik Kispesten
A Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott hangfelvételek szerint több kispesti szocialista politikus is rendszeresen kábítószert fogyaszthatott.

Fűt-fát

Karácsony keresztbe tehet az állatkert fejlesztésének
Fűt-fát ígér Karácsony Gergely. Megválasztásakor bedobta, hogy leállítja a Liget Budapest projektet. Ezt tegnap úgy korrigálta, hogy a Városligetben nem kaphat új épület építési engedélyt.

Aktuális

Aláírták az új megállapodást az Egyesült Királyság kiválásának feltételeiről
A jogilag kötelező érvényű egyezmény mellett elfogadták a jövőbeli viszonyrendszer körvonalait felvázoló, módosított politikai nyilatkozatot is, miután egyetértésre jutottak a tárgyalódelegációk.

Fricz Tamás blogja

Itt járt „Európa” a budapesti kampányban
Több magyar ellenzéki politikus is részt vett egy találkozón a romkocsmák környékén, amelyet többek között a Vote4Budapest, illetve a Night Embassy of Budapest szervezett.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …