Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 18., péntek, Lukács napja
Archívum, Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/gazdasag-archivum/meg-36-milliard-forintot-kapnak-a-kereskedohazak-3896981/

Még 3,6 milliárd forintot kapnak a kereskedőházak

Jövőre további 3,33 milliárdot kap a külügy nem túl hatékony exportügynöksége. 3,8 milliárdot folyamatosan hívhatnak le.

Bár már csak pár nap van hátra a 2016. évből, még 3,688 milliárd forintot kapnak a Külgazdasági és Külügyminisztérium 90 százalékos tulajdonában lévő kereskedőházak és kapcsolt vállalkozásaik. A kedd este megjelent Magyar Közlönyből az is kiderül, hogy jövőre két jogcímen 7,685 milliárd forint áll még az MNKH rendelkezésére.

A most megjelent közlöny azt nem részletezi, hogy miért kell kiigazítani az idei költségvetést. Az indoklás szerint az MNKH Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. közfeladatainak ellátásához szükséges finanszírozás miatt kell az átcsoportosítás. Részben az is közrejátszhat, hogy december elején kiderült: csaknem 180 millió forintot költ az állami cég arra, hogy irodát nyisson Vietnamban és Kanada nyugati részén. 2017-ben további 500 millió forintot hívhatnak le a KKM felügyelete alá tartozó szervezetek és szakmai programok támogatási keretéből.

A jövő évi költségvetésben eddig 3,7 milliárd szerepelt, most viszont a közlönyből kiderül, hogy 3,335 milliárd forint kerül még a külügyi exportügynökséghez. 2018-ra pedig 3,835 milliárd forintot kell beterveznie a nemzetgazdasági miniszternek.

A 2012-ben alapított MNKH eddig 2,8 milliárd forintnyi üzletet hozott össze magyar cégeknek, miközben 2015 tavaszáig az MNKH legalább 5,5 milliárd forintot költött el működési költségekre. A cég tavalyi beszámolója szerint a 2014-es 6,8 milliárdos törzstőkéből 2,5 milliárd lett 2015 végére, vagyis 4,3 milliárdot veszítettek el.

A kereskedőházak kifizetőlistáin egyébként olyan nevek találhatók, mint Kuna Tibor vagy Zaid Naffa tiszteletbeli jordán konzul.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

Orbán Viktor: Visegrádi partnereink készek ismét segíteni a magyar határvédelmet
A magyar miniszterelnök azt kérte visegrádi partnereitől, hogy ha újabb jelentős migrációs mozgás indul Törökország felől Európa irányába, akkor küldjenek határvédelmi erőket Magyarország déli határaira.

Poszt-trauma

Abortusz mint prevenció
A szimbolikus ügy nem tartozik a főpolgármester kompetenciája alá.

Poszt-trauma

Meddig tarthatja meg ebül szerzett pozícióját Mohács polgármestere?
Nagyon erős felkiáltójel került a végül „megválasztott” Csorbai neve mellé.

Poszt-trauma

Balos tempó Budapesten
Karácsonyék ennyire félnek?

Poszt-trauma

Kispest-Zugló végállomás
Lackner nyakig benne van a Karácsony-kampányban.

Bujkál Lackner és Kránitz

Drogpartik Kispesten
A Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott hangfelvételek szerint több kispesti szocialista politikus is rendszeresen kábítószert fogyaszthatott.

Fűt-fát

Karácsony keresztbe tehet az állatkert fejlesztésének
Fűt-fát ígér Karácsony Gergely. Megválasztásakor bedobta, hogy leállítja a Liget Budapest projektet. Ezt tegnap úgy korrigálta, hogy a Városligetben nem kaphat új épület építési engedélyt.

Aktuális

Aláírták az új megállapodást az Egyesült Királyság kiválásának feltételeiről
A jogilag kötelező érvényű egyezmény mellett elfogadták a jövőbeli viszonyrendszer körvonalait felvázoló, módosított politikai nyilatkozatot is, miután egyetértésre jutottak a tárgyalódelegációk.

Fricz Tamás blogja

Itt járt „Európa” a budapesti kampányban
Több magyar ellenzéki politikus is részt vett egy találkozón a romkocsmák környékén, amelyet többek között a Vote4Budapest, illetve a Night Embassy of Budapest szervezett.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …