Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 18., péntek, Lukács napja
Archívum, Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/gazdasag-archivum/vm-a-fiatal-gazdak-foldhoz-juttatasa-a-cel-4093939/

VM: A fiatal gazdák földhöz juttatása a cél

A kormány az agrárközéposztály megerősítésén dolgozik – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium.

A szaktárca arra reagált, hogy az LMP-s Lengyel Szilvia szombaton bejelentette, pártja jogsegélyszolgálatot indít azoknak a gazdáknak, akik szerint visszaélések történtek földbérleti pályázatuk elbírálásakor. Az országgyűlési képviselő hivatkozott Ángyán József volt fideszes, jelenleg független országgyűlési képviselő jelentésére az állami földek bérbeadásáról, amelyet a vidékfejlesztési tárca korábbi államtitkára szerint a különféle érdekcsoportoknak juttatott területek aránytalan és igazságtalan elosztása, a családi gazdálkodók háttérbe szorítása jellemez.

A minisztérium a közleményében azt javasolta, hogy az LMP ne csak Ángyán József jelentésére, hanem a tényekre is támaszkodjon. Hozzátették: 2010 előtt, a baloldali kormányok ideje alatt a 600 ezer hektáros állami földvagyont mindössze hatszáz szerződés fedte le. A mostani programban viszont több mint 6 ezer szerződés szerepel – emlékeztettek.

A VM közlése szerint a kormányzat célja, hogy minél több fiatal gazda és családi vállalkozás kapjon földet. A Földet a Gazdáknak Program keretében megkötött szerződések száma a négyezerhez közelít, egy-egy gazda átlagosan 25 hektár szántó-, és mintegy 60 hektáros legelőterülethez jutott hozzá. A kormány eddig és ezután is az agrárközéposztály megerősítésén dolgozik – írták.

Vajon mi lehet az oka, hogy a baloldali kormányok ideje alatt nem aggódott és nem képviselte a földpályázatokon vesztes gazdák érdekeit Lengyel Szilvia? Vajon miért nem és miért éppen a választások közeledtével érzi ennek szükségességét? Valóban egy jogsegélyszolgálat működtetése szerepel az LMP tervei között, vagy adatgyűjtésről van szó, ami az ellenzéki párt vidéki kampányát erősíthetné? – sorolta kérdéseit a szaktárca.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

Orbán Viktor: Visegrádi partnereink készek ismét segíteni a magyar határvédelmet
A magyar miniszterelnök azt kérte visegrádi partnereitől, hogy ha újabb jelentős migrációs mozgás indul Törökország felől Európa irányába, akkor küldjenek határvédelmi erőket Magyarország déli határaira.

Poszt-trauma

Abortusz mint prevenció
A szimbolikus ügy nem tartozik a főpolgármester kompetenciája alá.

Poszt-trauma

Meddig tarthatja meg ebül szerzett pozícióját Mohács polgármestere?
Nagyon erős felkiáltójel került a végül „megválasztott” Csorbai neve mellé.

Poszt-trauma

Balos tempó Budapesten
Karácsonyék ennyire félnek?

Poszt-trauma

Kispest-Zugló végállomás
Lackner nyakig benne van a Karácsony-kampányban.

Bujkál Lackner és Kránitz

Drogpartik Kispesten
A Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott hangfelvételek szerint több kispesti szocialista politikus is rendszeresen kábítószert fogyaszthatott.

Fűt-fát

Karácsony keresztbe tehet az állatkert fejlesztésének
Fűt-fát ígér Karácsony Gergely. Megválasztásakor bedobta, hogy leállítja a Liget Budapest projektet. Ezt tegnap úgy korrigálta, hogy a Városligetben nem kaphat új épület építési engedélyt.

Aktuális

Aláírták az új megállapodást az Egyesült Királyság kiválásának feltételeiről
A jogilag kötelező érvényű egyezmény mellett elfogadták a jövőbeli viszonyrendszer körvonalait felvázoló, módosított politikai nyilatkozatot is, miután egyetértésre jutottak a tárgyalódelegációk.

Fricz Tamás blogja

Itt járt „Európa” a budapesti kampányban
Több magyar ellenzéki politikus is részt vett egy találkozón a romkocsmák környékén, amelyet többek között a Vote4Budapest, illetve a Night Embassy of Budapest szervezett.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …