Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 18., péntek, Lukács napja
Archívum, Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/gazdasag-archivum/wellnessezes-kozpenzen-meszaroseknal-4254359/

Wellnessezés közpénzen Mészároséknál

A felcsúti polgármester új szállodájában „mulatnak” a pénzügyi ellenőrök.

A Magyar Pénzügyi – Gazdasági Ellenőrök Egyesülete (MPGE) éves konferenciáját ezúttal a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó, Balatonalmádiban található egykori Ramada Hotelben rendezik ma és holnap.

Beszámoltunk róla: nemrég a felcsúti polgármester cége, az R-Kord Kft. vásárolta meg a szállodát. Az MPGE elnöke Domokos László, az Állami Számvevőszék első embere. Elnökhelyettesei Windisch László, a jegybank alelnöke és Tállai András, az adóhatóság vezetője. 1300 tagja közül szinte mindenki az állami szférában dolgozik, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalból is sokan csatlakoztak. Mindenki évi 3 ezer forintos tagdíjat fizet, de az egyesület nagyrészt a közpénzből működő, állami szervezetek támogatásából tartja fenn magát. A szállodában, ami ma már Balatonalmádi Hunguest Hotel Bál Resort néven működik, úgy tudjuk, körülbelül 150-en vesznek részt a konferencián. Ehhez egyebek mellett szoba, ellátás és a wellnessrészleg használata is jár. A hotel honlapján már nem lehet szobát foglalni, pedig azok alig felében lakhatnak jelenleg a tagok.

Megkerestük az érintett állami szerveket és az MPGE elnökét. A szervezettől azt a választ kaptuk, hogy évente egy alkalommal kétnapos szakmai konferenciát rendeznek, ezúttal ebben a hotelben. Közölték, az elnökség még áprilisban döntött az idei helyszínről. Hozzátették, az előadásokról folyamatosan tájékoztatják a közvéleményt, így biztosítják az esemény átláthatóságát. Arra nem válaszoltak, ez mennyibe kerül, és pontosan hányan vesznek részt rajta. Néhány hete számoltunk be róla, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium is ebbe a szállodába küldte volna dolgozóit egy hasonló, kétnapos rendezvényre. Úgy tudjuk, cikkünk megjelenése után a tárca lemondta az utat.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

Orbán Viktor: Visegrádi partnereink készek ismét segíteni a magyar határvédelmet
A magyar miniszterelnök azt kérte visegrádi partnereitől, hogy ha újabb jelentős migrációs mozgás indul Törökország felől Európa irányába, akkor küldjenek határvédelmi erőket Magyarország déli határaira.

Poszt-trauma

Abortusz mint prevenció
A szimbolikus ügy nem tartozik a főpolgármester kompetenciája alá.

Poszt-trauma

Meddig tarthatja meg ebül szerzett pozícióját Mohács polgármestere?
Nagyon erős felkiáltójel került a végül „megválasztott” Csorbai neve mellé.

Poszt-trauma

Balos tempó Budapesten
Karácsonyék ennyire félnek?

Poszt-trauma

Kispest-Zugló végállomás
Lackner nyakig benne van a Karácsony-kampányban.

Bujkál Lackner és Kránitz

Drogpartik Kispesten
A Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott hangfelvételek szerint több kispesti szocialista politikus is rendszeresen kábítószert fogyaszthatott.

Fűt-fát

Karácsony keresztbe tehet az állatkert fejlesztésének
Fűt-fát ígér Karácsony Gergely. Megválasztásakor bedobta, hogy leállítja a Liget Budapest projektet. Ezt tegnap úgy korrigálta, hogy a Városligetben nem kaphat új épület építési engedélyt.

Aktuális

Aláírták az új megállapodást az Egyesült Királyság kiválásának feltételeiről
A jogilag kötelező érvényű egyezmény mellett elfogadták a jövőbeli viszonyrendszer körvonalait felvázoló, módosított politikai nyilatkozatot is, miután egyetértésre jutottak a tárgyalódelegációk.

Fricz Tamás blogja

Itt járt „Európa” a budapesti kampányban
Több magyar ellenzéki politikus is részt vett egy találkozón a romkocsmák környékén, amelyet többek között a Vote4Budapest, illetve a Night Embassy of Budapest szervezett.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …