Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 18., péntek, Lukács napja
Archívum, Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/kulfold-archivum/a-magyar-modit-masoljak-david-cameronek-4069579/

A magyar módit másolják David Cameronék

Vége az „ingyen” munkanélküli-segélynek Nagy-Britanniában. Hétfőtől közmunkára kötelezhető, aki fél évig nem talál munkát.

A hat hónapnál hosszabb ideje munkanélküli-segélyben részesülő britektől mostantól fogva napi jelentéstételt követelnek arról, hogy kerestek-e munkát, és ha igen, miért nem találtak – számolt be az Inforadio.hu. Ha a környéken valóban nincs munkalehetőség, vagy a segélyezett nem igazán törte magát munkahelyszerzésért, akkor ezentúl közmunkára kötelezik.

Az angol közmunkások változatos feladatokat is kaphatnak, nem csak gyomirtást vagy erdőgondozást. Beoszthatják őket a falusi vagy kisvárosi háborús hősi emlékművek tisztítására, közparkápolásra, virágültetésre, és ha ilyen jellegű munkára nem alkalmasak, akkor szociális munkára, például kiszolgálónak az idősek önkormányzati étkezdéjében. Ami eltér a magyar rendszertől: az álláskereső ruhasegélyt kaphat, hogy rendesen jelenjen meg a vállalatok munkásfelvételi irodáiban.

Ha valaki nem hajlandó élni az új támogatási rendszer feltételeivel, akkor első alkalommal három hétre, második alkalommal 3 hónapra megvonható tőle a munkanélküli-segély.

David Cameron a hétfőn életbe léptetett közmunka-rendszer beindításakor hangsúlyozta, hogy a cél a teljes foglalkoztatottság. A közmunkát heti harminc órában kell végezni, tartama fél évig terjedhet. Azután heti négy órában támogatott, aktív munkahelykeresés következik.

Az angliai munkanélküliség 1998 óta fokozatosan csökken, de még mindig magas és sok a régóta segélyen élő, van olyan segélyezett, aki évek óta nem dolgozott – olvasható a portálon.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

Orbán Viktor: Visegrádi partnereink készek ismét segíteni a magyar határvédelmet
A magyar miniszterelnök azt kérte visegrádi partnereitől, hogy ha újabb jelentős migrációs mozgás indul Törökország felől Európa irányába, akkor küldjenek határvédelmi erőket Magyarország déli határaira.

Poszt-trauma

Abortusz mint prevenció
A szimbolikus ügy nem tartozik a főpolgármester kompetenciája alá.

Poszt-trauma

Meddig tarthatja meg ebül szerzett pozícióját Mohács polgármestere?
Nagyon erős felkiáltójel került a végül „megválasztott” Csorbai neve mellé.

Poszt-trauma

Balos tempó Budapesten
Karácsonyék ennyire félnek?

Poszt-trauma

Kispest-Zugló végállomás
Lackner nyakig benne van a Karácsony-kampányban.

Bujkál Lackner és Kránitz

Drogpartik Kispesten
A Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott hangfelvételek szerint több kispesti szocialista politikus is rendszeresen kábítószert fogyaszthatott.

Fűt-fát

Karácsony keresztbe tehet az állatkert fejlesztésének
Fűt-fát ígér Karácsony Gergely. Megválasztásakor bedobta, hogy leállítja a Liget Budapest projektet. Ezt tegnap úgy korrigálta, hogy a Városligetben nem kaphat új épület építési engedélyt.

Aktuális

Aláírták az új megállapodást az Egyesült Királyság kiválásának feltételeiről
A jogilag kötelező érvényű egyezmény mellett elfogadták a jövőbeli viszonyrendszer körvonalait felvázoló, módosított politikai nyilatkozatot is, miután egyetértésre jutottak a tárgyalódelegációk.

Fricz Tamás blogja

Itt járt „Európa” a budapesti kampányban
Több magyar ellenzéki politikus is részt vett egy találkozón a romkocsmák környékén, amelyet többek között a Vote4Budapest, illetve a Night Embassy of Budapest szervezett.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …