Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 19., szombat, Nándor napja
Archívum, Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/kulfold-archivum/elmenekult-a-toasot-vadlo-ugyesz-4101777/

Elmenekült a Tóásót vádló ügyész?

Bolíviában lemondott az úgynevezett terroristaügy ügyésze. A bíró csütörtökön dönt a magyar férfi szabadon engedésére vonatkozó kérelemről.

Mint azt korábban megírtuk, március elején La Pazban egy olyan hangfelvétel került nyilvánosságra a Tóásó-üggyel kapcsolatban, amelyben a vádat képviselő ügyész kijelenti: politikai megrendelést hajt végre, a bizonyítékként szolgáló fegyvereket a hatóságok emberei vitték Rózsa-Flores szobájába, és azért nem lehet lezárni az ügyet, mert ha az igazság kiderül, a bolíviai elnök megbukik.

A hangfelvételt a nemrégiben Magyarországra is ellátogató bolíviai ellenzéki képviselő, Adrián Oliva és politikustársa, Carmen Gonzáles szenátor hozta nyilvánosságra. Az úgynevezett terroristaügy kulcsszereplője, Marcelo Sosa először azt állította, hogy a felvétel hamis, most pedig lemondott. Az ügyész ellenzéki források szerint elmenekült az országból – korábban rendszeresen (három éven keresztül) azt nyilatkozta, hogy két-három hónapon belül ítélet születik és „a bűnösöket példásan megbüntetik”.

A huszonnégy perces felvételen egyébként Sosa elmeséli, hogy elvesztek az ügy anyagai (ezek egy részét Budapestről küldte vissza Tóásó családja, miután egy ismeretlen a feketepiacon megvásárolta és elküldte nekik – a szerk.), és arról is mesél, hogyan forgatták ki a pénzükből az ügy helyi gyanúsítottjait – mint ismeretes, összesen harmincnyolc ember ellen emeltek vádat. A beszélgetésben felmerül a jelenlegi alelnök testvérének a neve is – Raúl García Linera lehetett az egész szervezője. „Raúl le fog bukni. Le fogja húzni az alelnököt, és belebukik” – mondja Sosa a felvételen, majd így folytatja: „Azt mondta a minisztérium embere, hogy vigyázni kell, mert ha megdől a terroristaügy, Evo (Evo Morales államelnök – a szerk.) megbukik. A miniszterek és a tanácsadók elhallgatják a valóságot a zsarolási ügyben, így nem is tudja, mi folyik valójában. A miniszter tudja, hogy a Clavijo tette be bizonyítéknak a fegyvereket Rózsa szobájába, én minden adatot átadtam neki erről.”

A per különben ezekben a napokban is folyik Santa Cruz városában. A bírónak csütörtökön kell döntenie a Tóásó Előd ügyvédje által benyújtott kérelemről, amelyben azt szorgalmazzák, hogy az eljárásbeli hibák és a bizonyítékok hiánya miatt szüntessék meg a nyilvánvalóan koncepciós ügyet.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

A szuperkötvény lett a favorit a piacon
Az Államadósság-kezelő Központ harmadik negyedéves, friss adatai szerint mára egyértelműen a Magyar Állampapír Plusz lett a legkeresettebb konstrukció a piacon.

Poszt-trauma

Gyurcsányék az SZDSZ hangján gyalázzák a magyarokat
El a kezekkel a kommunistáktól!

Poszt-trauma

Abortusz mint prevenció
A szimbolikus ügy nem tartozik a főpolgármester kompetenciája alá.

Poszt-trauma

Meddig tarthatja meg ebül szerzett pozícióját Mohács polgármestere?
Nagyon erős felkiáltójel került a végül „megválasztott” Csorbai neve mellé.

Poszt-trauma

Balos tempó Budapesten
Karácsonyék ennyire félnek?

Premier League

Mit tegyünk, ha Kloppal csal a feleségünk?
Különösen fájó lehet egy Manchester United szurkolónak, hogy fut a Liverpool szekere. A legnehezebb talán az egészben, hogy a siker kulcsát, Jürgen Kloppot képtelenség nem szeretni.

Nincs megállás

Karácsonynak lesz stop, nem a stadionoknak
Nem fogja tudni leállítani a nagy világversenyekhez kapcsolódó létesítmény fejlesztéseket Karácsony Gergely, mivel azok kiemelt beruházások és állami tulajdonú területen valósulnak meg.

Aktuális

Megkezdődött az olasz békemenet
A tömegben az olasz és a Liga hivatalos zászlója mellett katalán lobogókat is a magasba tartanak, de a magyar trikolór is felbukkan „Szabadságot Magyarországnak, szabadságot Európának!” felirattal.

Fricz Tamás blogja

Itt járt „Európa” a budapesti kampányban
Több magyar ellenzéki politikus is részt vett egy találkozón a romkocsmák környékén, amelyet többek között a Vote4Budapest, illetve a Night Embassy of Budapest szervezett.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …