Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 19., szombat, Nándor napja
Archívum, Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/kulfold-archivum/keseles-majd-lovoldozes-tortent-jeruzsalemben-3980949/

Késelés, majd lövöldözés történt Jeruzsálemben

Ismét késeléses merényletek voltak pénteken Izraelben, többen megsebesültek, egy támadót lelőttek.

Közepesen súlyosan megsebesült egy jeruzsálemi villamosmegállóban várakozó huszonéves izraeli fiatal, amikor egy fiatal palesztin késsel rátámadt. A Ynet, a Jediót Ahronót című újság honlapja szerint az odasiető rendőrök a merénylőt célozva véletlenül egy másik izraelit is eltaláltak, aki szintén közepesen súlyos sérülést szenvedett. A késelőre a biztonságiak a helyszínen rálőttek, őt súlyos sebesüléssel szállították kórházba.

Egy órával korábban a Tapuah ciszjordániai ellenőrző pontnál két palesztin megpróbált megkéselni több ott őrködő határőr katonát. A motorkerékpáron érkező merénylőkre a biztonságiak ott is rálőttek, egyikük meghalt, a másikuk életveszélyesen megsebesült. Az egyik húszéves merénylő egy Dzsenín melletti faluból származik, a másik életben maradt fiatalt pedig egy nábluszi kórházba szállították.

Csütörtökön is több késeléses merénylet történt, délután Hebronban a hadsereg beszámolója szerint katonákra próbált támadni késével egy palesztin férfi. A támadót lelőtték. Este Ciszjordániában izraeli rendszámú autókat kövekkel dobáltak meg Gus Ecion mellett.

A hat hete tartó erőszakhullámban eddig 11 izraeli és 64 palesztin, közülük 39 merénylő vesztette életét a napi rendszerességgel ismétlődő, gyakran halálos kimenetelű erőszakos palesztin tüntetéseken, valamint a sorozatos késeléses merényletekben és merényletkísérletekben. Az erőszakhullámot többen „harmadik intifádaként” (palesztin felkelésként) emlegetik.

A támadások kiváltó oka az a palesztin médiában lábra kapott híresztelés volt, hogy az izraeli kormány megpróbálja megváltoztatni a status quót Jeruzsálem óvárosában, a Mecsetek terén, bár ezt az izraeli vezetés számos alkalommal cáfolta. A Mecsetek tere az iszlám harmadik legszentebb helye, és egyben a zsidók legszentebb helye is, amelyet ők Templomhegynek neveznek.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

A szuperkötvény lett a favorit a piacon
Az Államadósság-kezelő Központ harmadik negyedéves, friss adatai szerint mára egyértelműen a Magyar Állampapír Plusz lett a legkeresettebb konstrukció a piacon.

Poszt-trauma

Gyurcsányék az SZDSZ hangján gyalázzák a magyarokat
El a kezekkel a kommunistáktól!

Poszt-trauma

Abortusz mint prevenció
A szimbolikus ügy nem tartozik a főpolgármester kompetenciája alá.

Poszt-trauma

Meddig tarthatja meg ebül szerzett pozícióját Mohács polgármestere?
Nagyon erős felkiáltójel került a végül „megválasztott” Csorbai neve mellé.

Poszt-trauma

Balos tempó Budapesten
Karácsonyék ennyire félnek?

Premier League

Mit tegyünk, ha Kloppal csal a feleségünk?
Különösen fájó lehet egy Manchester United szurkolónak, hogy fut a Liverpool szekere. A legnehezebb talán az egészben, hogy a siker kulcsát, Jürgen Kloppot képtelenség nem szeretni.

Nincs megállás

Karácsonynak lesz stop, nem a stadionoknak
Nem fogja tudni leállítani a nagy világversenyekhez kapcsolódó létesítmény fejlesztéseket Karácsony Gergely, mivel azok kiemelt beruházások és állami tulajdonú területen valósulnak meg.

Aktuális

Jerry, Rainlla és Johnas
Hongkong a gazdagok játszótere. Emésztgettem volna még ezt a mondatot, de Manoj, a hiperaktív indiai csak beszélt tovább. Mellé ültem le, miután bemutatkoztam egy asztaltársaságnak.

Fricz Tamás blogja

Itt járt „Európa” a budapesti kampányban
Több magyar ellenzéki politikus is részt vett egy találkozón a romkocsmák környékén, amelyet többek között a Vote4Budapest, illetve a Night Embassy of Budapest szervezett.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …