Keresés
Magyar Nemzet
2019. március 20., szerda, Klaudia napja
Archívum, Rövidpálya
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/rovidpalya/az-utolso-magyar-eremesely-de-mekkora-3852656/

Az utolsó magyar éremesély – de mekkora!

Rövid pályás gyorskorcsolyázóink elvileg hét darab olimpiai érmet is gyűjthetnek ma, de legyen csak egy

Sokat ragoztuk már, hogy 38 éve várunk az újabb téli olimpiai érmünkre, és 94 éve (az első téli játékok óta) az aranyra. Ami biztos: ha ma dél és délután egy között nem születik meg, újabb négy évet csúszhat az álom.

Ám ne kerteljünk: azután, hogy a férfi váltónk hibátlan elődöntővel jutott a legjobb négy csapatot felvonultató fináléba, s azután, hogy a Liu-fivérek kedden szintén magabiztosan vették az – amúgy igen erős – selejtezős futamukat 500 méteren, igenis bízhatunk az éremben. Arra azért már kisebb tételben fogadnék, hogy kettő is összejöhet, ám ha már itt tartunk, tudni érdemes: a három sem teljesen kizárt. (A két évvel ezelőtti vb-n Liu Shaolin Sándor nyert a legrövidebb távon, s öccse lett a harmadik.)

Sőt, tulajdonképpen – Keszler Andrea 1000-s negyeddöntős érdekeltségét is számolva –

az utolsó short track versenynapon papíron akár hét darab érem is kerülhetne hozzánk

(a váltóban ugyebár négyen vannak), de ha ebből csak egy jön össze csütörtökön, már mindenki sikeres szereplésről fog beszélni. És mindenki örömmel mehet majd hamburgerezni – legalábbis a női csapat tagjai a váltóval elért negyedik helyezés után már ezt, az eddig tiltott tevékenységet tervezgették.

A fiúknál az egyensapkák jelentettek beszédtémát, ugyanis míg Liu Shaolin Sándor eddig egy fekete, és Liu Shaoang egy rózsaszín baseball sapkában nyilatkott, kedden már mindketten ugyanabban a zöld színűben jöttek a mix zónába. Bár ez apró részletkérdésnek tűnik, de rákérdeztem Shaoangnál, aki elárulta, hogy a vezetőség jelezte, csapatsapkában lenne jó nyilatkozniuk a tévében. – Szerencsére felébredtek azért Még egy-két dolog hiányzik, de reméljük, hogy majd az olimpia végére megérkezik minden ruhadarabunk – szurkálódott nevetve.

Ádó versenyről is beszélt, elsőként a számukra a negyeddöntővel kedzdődő 500 méter egyéniről: „Az első két pozíciót nem szabad eladni a rajtnál, ha az összejön, akkor tovább is tudunk jutni.

A váltót tekintve nem hiszem, hogy probléma lesz, mindenki a maxát fogja kihozni ebből.”

Rákérdeztem, hogy pontosan mit jelentene a probléma, s egyértelműsítette, hogy a lényeg az, hogy ne zárjanak ki bennünket – ez esetben ugyanis a negyedik hely is elúszik, s a mezőny végére sorolják a mieinket. (A négyest Liuékon kívül Burján Csaba és Knoch Viktor alkotja.)

Elmondta még, hogy fejben nagyon fáradt, majd hozzátette: minden ott dől el. Ugyanezt hansúlyozta bátyja, Sanyi is, aki ezúttal sem hagyta ki a viccelődést: „Ha tudod, hogy te vagy a legjobb, akkor nem izgulsz”.

Az ötfős rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott női fele kihozta magából a maximumot: a váltó világcsúcson belüli idővel negyedik lett, Jászapáti Petra pedig hatodik 1500 méteren. Fiúk, rajtatok a sor! Félő, hogy kicsit a nyomás is…

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

Kossuth életműve nagy és láthatatlan
„Tudom, hogy a Cassandrák szerepe hálátlan szerep. De Te fontold meg, hogy Cassandrának igaza volt!” 125 éve hunyt el Kossuth Lajos államférfi, Magyarország kormányzója Torinóban.

Poszt-trauma

Ön befogadná Alit?
Provokatív, de nem indokolatlan kérdést tett fel a svéd portál.

Poszt-trauma

Kamu alapelvek a Facebookon
Ahol még az emberi minimum is hiánycikk.

Poszt-trauma

Sargentini nem nyugszik és pesszimista
Már ő is meg akarja mondani, mik a kereszténydemokrata értékek.

Poszt-trauma

Szabó Tímea szavaival adott mattot az ellenzéknek Orbán Viktor
Nagyon nekifeszültek.
Völner Pál: Az unió részéról sokszor beszélünk lopakodó jogalkotásról
A politikus Handó Tünde kijelentésére reagál, aki szerint az egyes ügyekben már sok esetben nem a magyar bíróságok mondják ki a végső szót, hanem uniós igazságügyi testületek.

Fricz Tamás blogja

Nincs alku
Számos jel arra mutat, hogy a néppárton belüli hangadó, meghatározó – döntően nyugat- és dél-európai – pártok minden áron a magyar pártszövetség kizárását akarják elérni.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.