Keresés
Magyar Nemzet
2019. május 20., hétfő, Bernát, Felícia napja
Archívum, Rövidpálya
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/rovidpalya/szivszoritoan-olvad-a-jegesmedve-az-olimpiai-parkban-de-ez-alcanak-tunik-3852626/

Szívszorítóan olvad a jegesmedve az olimpiai parkban, de ez álcának tűnik

A környezetvédelem fontosságára hívják fel vele a figyelmet, de az olimpia egyáltalán nem zöld.

A jégszigeten álló jegesmedve képét egyesítve próbálnak az érzelmekre hatni a kangnungi olimpiai park egyik pontján, számos szponzor üzlete, valamint az éttermek, kiszolgálóegységek mellett. Kissé bizarr és figyelemfelkeltő látvány a hóból faragott, folyamatosan olvadó állat, amelyet, ahogy tapasztaltam, minden nap újraformálnak. A mögötte lévő kiállítótérben nem meglepő módon a környezetvédelem fontosságára hívják fel a figyelmet, megjelenítve például, hogy az itteni jégcsarnokokat milyen ügyesen igazították a trendekhez, üzemeltetésükhöz a nap és a szél energiáját is felhasználva.

Mindez szép és jó – lenne, ha a téli olimpia más területein is ez a szemlélet uralkodna. Ám sajnos – ha nem is homlokegyenest, de – ennek az ellenkezőjét tapasztaltam. Például műanyag és egyszer használatos eszközök garmadával találkozom, amelyekkel folyamatosan megtelnek a szemetesek. Utóbbiakból piros és szürke fajta van, ám egyáltalán nem egyértelmű, hogy mit hova kell dobni, hogy újrahasznosuljon, s kétlem, hogy valaki később kiválogatja őket.

Ha pedig mondjuk vásárol az ember valamit, a legtöbbször kérés nélkül bezacskózzák, egyes „shoppingoló” látogatókon olykor három szatyor is lóg. Ez leginkább a Visának jó, amely cég logójával díszített, különbüző méretű zacskókba lehet csak pakolni. Sőt, a NOB-bal kötött főszponzori szerződésükkel azt a szánalmas eredményt is elérték, hogy csak az általuk gyártott bankkártyákkal lehet fizetni az ötkarikás létesítmények környékén.

Pedig a NOB-nak külön fenntarthatósági stratégiája is van. Ám mire az célt ér, elég sok hó jegesmedve az enyészeté lesz

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Aktuális

Alain Delon megkapta az Arany Pálma-díjat
A hisztéria és a karaktergyilkossági kísérlet ellenére Alain Delon tegnap este megkapta az Arany Pálma életműdíjat a 72. Cannes-i Filmfesztiválon.

Fricz Tamás blogja

Az MSZP kommunista kapcsolatai Kínával
A kormány gazdasági alapon áll kapcsolatban a kínaiakkal, míg a szocialisták a kommunista párttól kapták a meghívást, vagyis az ő meghívásuknak kifejezetten ideológiai-elvtársi töltete van.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.