Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 18., péntek, Lukács napja
Archívum, Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/sport-archivum/az-ironbol-kiugrott-uszo-az-elso-perctol-volt-tervem-szukseg-is-lett-ra-3867646/

Az Ironból kiugrott úszó: Az első perctől volt tervem, szükség is lett rá

A Hosszúékat elhagyó, Eb-bronzérmes Földházi Dávid ki akar maradni a konfliktusból, amelyet sokáig próbáltak takargatni Shane-ék.

Komoly sportszakmai következményei lehetnek az Iron Aquaticson belül annak, hogy Shane Tusup és Hosszú Katinka, az úszóklubot vezető páros között „helyzet van”.

Az első ilyen már el is érkezett, a csapat első számú férfi versenyzője, az Európa-bajnoki bronzérmes Földházi Dávid egy régebbi, szintén nem túl hosszú terminust követően ezúttal három hónap után villámléptekkel hagyta el a Duna Arénában készülő egyesületet, és – mint lapunknak a korábbi sajtóértesüléseket megerősítette – a Dunaharaszti MTK-hoz távozott, új edzője szerint azért, mert „egy fiatalos csapathoz szeretne tartozni”. Mivel az Iron Aquaticsnál aligha lehet „fiatalosabb” úszóegyesületet találni – a legfontosabb edző és a legfontosabb versenyző is 30 év alatti, és ők vezetik a „céget” is –, kíváncsiak voltunk, van-e valami mondanivalója az érintett válogatott úszónak a klubváltás kapcsán.

– Nyilván most, ebben a szituációban nagyon kell egy váltás, de az is igaz, hogy számomra az új klubom a „number one team”, amely garantálja, hogy nyugodt körülmények között kezdjem az évet – fogalmazott lapunknak Földházi Dávid, aki elsősorban a március végi országos bajnokságra szeretne tisztességgel felkészülni. Mint mondja, választhatott volna más, „vérprofi” egyesületet is, ám szerinte most nem arra van szüksége, amit ott nyújtani tudnak neki.

Próbáltuk noszogatni, mondjon valamit arról, mit értett pontosabban „a szituáción”, hiszen szeptember óta belülről látta, milyen folyamat vezetett az Iron Aquatics úgynevezett vezetőségi válságához. Rendkívül sportszerűen beszélt erről: – Természetesen a csapaton belüli helyzet eredményezte azt, hogy azonnal távoztam, de ez talán mindenkinek leesik mostanra. Hogy mióta tartott a folyamat? Amikor kiderült, hogy gond van, az első perctől gondoltam arra, kell hogy legyen valamilyen tervem, és ahogy alakultak a dolgok, láttam, hogy szükség is lesz rá – ennél többet azonban nem kívánt a konfliktus lefolyásáról és tartalmáról mondani, és ki is szeretne maradni a Shane Tusup és Hosszú Katinka közötti további eseményekből.

Földházi Dávid, aki az őszi úszószezonban az Iron versenyzőjeként végigjárhatta a világkupa-állomásokat, rendkívül hálás klubjának, megtalálta náluk a számítását, elérte a célját, tisztességesen fel tudott készülni a 2017. évet lezáró Európa-bajnokságra is, ahol fülgyulladással is egyéni csúcsot tudott úszni.

A sportházaspárnak sok sikert kíván, konfliktusukat teljes mértékben magánügynek tartja, úgy értékeli, az Iron-pár folyamatosan próbálta kerülni, hogy nézeteltéréseiből bármit is érzékeljenek a klubnál.

Nem sikerült, de békében távozott az arénából.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

Orbán Viktor: Visegrádi partnereink készek ismét segíteni a magyar határvédelmet
A magyar miniszterelnök azt kérte visegrádi partnereitől, hogy ha újabb jelentős migrációs mozgás indul Törökország felől Európa irányába, akkor küldjenek határvédelmi erőket Magyarország déli határaira.

Poszt-trauma

Abortusz mint prevenció
A szimbolikus ügy nem tartozik a főpolgármester kompetenciája alá.

Poszt-trauma

Meddig tarthatja meg ebül szerzett pozícióját Mohács polgármestere?
Nagyon erős felkiáltójel került a végül „megválasztott” Csorbai neve mellé.

Poszt-trauma

Balos tempó Budapesten
Karácsonyék ennyire félnek?

Poszt-trauma

Kispest-Zugló végállomás
Lackner nyakig benne van a Karácsony-kampányban.

Bujkál Lackner és Kránitz

Drogpartik Kispesten
A Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott hangfelvételek szerint több kispesti szocialista politikus is rendszeresen kábítószert fogyaszthatott.

Fűt-fát

Karácsony keresztbe tehet az állatkert fejlesztésének
Fűt-fát ígér Karácsony Gergely. Megválasztásakor bedobta, hogy leállítja a Liget Budapest projektet. Ezt tegnap úgy korrigálta, hogy a Városligetben nem kaphat új épület építési engedélyt.

Aktuális

Aláírták az új megállapodást az Egyesült Királyság kiválásának feltételeiről
A jogilag kötelező érvényű egyezmény mellett elfogadták a jövőbeli viszonyrendszer körvonalait felvázoló, módosított politikai nyilatkozatot is, miután egyetértésre jutottak a tárgyalódelegációk.

Fricz Tamás blogja

Itt járt „Európa” a budapesti kampányban
Több magyar ellenzéki politikus is részt vett egy találkozón a romkocsmák környékén, amelyet többek között a Vote4Budapest, illetve a Night Embassy of Budapest szervezett.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …