Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 21., hétfő, Orsolya napja
Archívum, Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/sport-archivum/magyar-eremeso-a-rudsport-europa-bajnoksagon-4052487/

Magyar éremeső a rúdsport Európa-bajnokságon

Hét érmet szereztünk! Szlávy Eszter és Engel-Tänczer Katalin nyerte a legnagyobbat a női duó kategóriával.

A 2014-es rúdsport Európa-bajnokság különösen jól sikerült a magyar sportolók számára Prágában. Hét éremmel térhettek haza a szombati megmérettetésről, Magyarország négy első helyezéssel, egy ezüstéremmel és két bronzéremmel zárta a tornát.

A legnehezebb feladata a Szlávy Eszter–Engel-Tänczer Katalin párosnak volt, ugyanis a verseny előtt három héttel Szlávy Eszter előző párja, Floch Bernadett váratlanul visszalépett a versenyen való indulástól, pedig a tavalyi Európa-bajnokságon még junior női kategóriában Szlávyval együtt nyertek szintén aranyérmet. Tehát az immár Szlávy Eszter–Engel-Tänczer Katalin felállásban induló duónak három hét alatt kellett összeraknia egy teljesen új koreográfiát, szóval Engel-Tänczer beugrása parádésra sikeredett, élete első versenyén állhatott fel Szlávy Eszterrel a dobogó legfelső fokára, és ezzel elérték a magyar delegáció egyik legnagyobb sikerét, női felnőtt duó kategóriában aranyérmet szereztek.

– Az edzések alkalmával sikerült már jobban is a gyakorlatunk, de így sem lehet egy szavunk sem, hiszen csupán háromhétnyi felkészülés állt rendelkezésünkre. Most a sors visszaadta azt, amiről három héttel ezelőtt még azt gondoltuk, hogy elveszett – mondta lapunknak Szlávy Eszter, az aranyérmes duó egyik tagja. – Eszméletlenül nagy öröm ez nekünk, és külön meg kell köszönnöm azt a mérhetetlen bátorítást és bizalmat, amit az elmúlt három hétben kaptam – tette hozzá Engel-Tänczer Katalin, a duó másik tagja.

A női felnőtt duó kategóriában sikerült megszerezni az Európa-bajnoki bronzot is a Berthold Nóra–Toronyi Zsuzsanna párosnak köszönhetően.

A versenyen az egyéni kategóriát felosztották A és B szekcióra: Bardóczy Ilka kétszeres duó világbajnokként az A kategóriában hozta el az aranyérmet, amelyben azok a versenyzők szerepeltek, akik nem rendelkeznek torna, ritmikus gimnasztika, szinkronúszás és balett előképzettséggel.

A junior és a gyerek kategóriákban is szépen szerepeltek a magyarok, Komenda Zsófia női junior egyéni és a Cselőtei testvérpár női junior duó aranyérme is kiemelkedő.

Bardóczy Ilka női felnőtt egyéni aranyérem

 

Szlávy Eszter–Engel-Tänczer Katalin női felnőtt duó aranyérem

 

Berthold Nóra–Toronyi Zsuzsanna női felnőtt duó bronzérem

 

Komenda Zsófia női junior egyéni aranyérem

 

Cselőtei Boglárka–Cselőtei Zsófia Olga női junior duó aranyérem

 

Kelemen Viola női gyerek egyéni ezüstérem

 

Jancsovics Nikolett női gyerek egyéni bronzérem

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

Temerin lovasa nyerte a 12. Nemzeti Vágtát
A 2019 leggyorsabb lovasa címet elnyerő temerini versenyző a Nemzeti Vágta vándordíját, egy 1848-as huszárszablyát és ötmillió forintos jutalmat vehetett át az ünnepélyes díjátadón.

Poszt-trauma

Gyurcsányék az SZDSZ hangján gyalázzák a magyarokat
El a kezekkel a kommunistáktól!

Poszt-trauma

Abortusz mint prevenció
A szimbolikus ügy nem tartozik a főpolgármester kompetenciája alá.

Poszt-trauma

Meddig tarthatja meg ebül szerzett pozícióját Mohács polgármestere?
Nagyon erős felkiáltójel került a végül „megválasztott” Csorbai neve mellé.

Poszt-trauma

Balos tempó Budapesten
Karácsonyék ennyire félnek?

Olasz tüntetés

Olaszország az első – üzente meg az olasz jobboldal
Orbán Viktornak is üzent Matteo Salvini: a Liga vezetője üdvözletét küldte a magyar kormányfőnek, amiért kiáll Soros György ellen és mindent megtesz, hogy megvédje a magyarok szabadsághoz való jogait.

Brexit

Boris Johnson kért is halasztást, meg nem is
Újra az EU térfelén pattog a labda brexitügyben: teljes mértékben az állam-és kormányfők belátásán múlik, hogy a miniszterelnök vagy a – látszólag működésképtelen – londoni parlament iránymutatását követik.

Aktuális

Egészséges arány
A Mindenki című rövidfilm főszereplőjeként az Oscar-díj-átadó színpadán állhatott, az Egy napban megmutatta, milyen nehéz háromgyerekes anyaként összetartani egy családot.

Fricz Tamás blogja

Itt járt „Európa” a budapesti kampányban
Több magyar ellenzéki politikus is részt vett egy találkozón a romkocsmák környékén, amelyet többek között a Vote4Budapest, illetve a Night Embassy of Budapest szervezett.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …