időjárás 15°C Vendel 2021. October 20.
logo

Messzebb repülhet az új japán jet

Forrás: AUTOMOTOR.HU
2021.05.28. 15:45
Messzebb repülhet az új japán jet

Bemutatkozott a HondaJet Elite S repülőgép, amelynél 90 kg-mal növelték meg a felszállási tömeget, azaz ennyivel több terhet vagy üzemanyagot tud magával vinni a gép – olvasható az Autó-Motor cikkében.

A kis méretű repülőgépek között szerepel a HondaJet Elite, amelynek most bemutatták az S változatát. Ennél 90 kg-mal megnövelték a felszállási tömeget, gyakorlatilag egy utassal többet tud magával vinni a jet gép, vagy ennyivel több üzemanyagot lehet bele tankolni, ami a hatótávolság 222 km-es bővülését jelenti; négy utassal 2661 km a hivatalos érték. Az S új színekben is elérhető, Gunmetal szürke, Luxe Gold és Deep Sea Blue csak itt kérhető, de akár egyedi fényezést is megvalósítanak.

HondaJet Elite S
Fotó: YOUTUBE (KÉPERNYŐKÉP)

Fontos műszaki változások is vannak, az FAA Data Comm rendszer nem beszéd, hanem szöveg alapú kommunikációval dolgozik, ezért a megfelelő rendszerrel ellátott Észak-Amerikai repülőtereknél megbízhatóbb a kommunikáció (visszanézhetőek az üzenetek). Új az Advanced Steering Augmentation System nevű rendszer, ami a pilóta terhelését csökkenti rossz időjárási körülmények között.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Ezek is érdekelhetik