időjárás 3°C Nándor 2021. October 19.
logo

Száguldó hokedli – egy automata váltós japán robogó

Forrás: AUTOMOTOR.HU
2021.05.17. 16:27
Száguldó hokedli – egy automata váltós japán robogó

Természetes üléspozícióval és élénk teljesítménnyel kényeztet a Honda nagykerekű robogója, az SH350i – olvasható az Autó-Motor cikkében.

A cím nem sértés, hanem a helyzet leírása: az üléspozíció olyan, mintha reggelizőasztalnál ülnék, csak nem asztal és tányér van előttem, hanem a kormány a műszerfallal, és a trepni, amelyre a lábaimat felteszem, teljesen sík. Aztán megindul a szerkezet, és rögtön tiszteletet kelt a gyorsulásával. Ez háromötvenes? Nem, csak 330 köbcenti, akkor mitől megy ilyen jól? Attól, hogy az automata váltót nagyon eltalálták! Olyan összhangban van a motorral, hogy nagyjából 100-ig ha rátekerem a gázt, azonnal és lelkesen gyorsul, még két személlyel is jó a dinamikája. Városban szinte verhetetlen, úgy meg lehet vele indulni a zöldnél, és mindezt egyetlen henger 21 kW teljesítményével. Ez igen!

Honda SH350i
Fotó: PappLaci és PappGeri / AUTOMOTOR.HU

De kezdjük az elején. Ez a robogó a nagy kerekeivel, az eltalált fényezésével (ilyen szép mattpiros metál még nem sok van), a gondos, minőségi részletmegoldásaival bizalomgerjesztő.

Látszik rajta, hogy a városi használat követelményeit messzemenően figyelembe vették a tervezéskor. Ez vonatkozik a felhajtható ülés alatti rakodóhelyre, a kulcs nélküli indításra, az elektromos záras hátsó dobozra, a teljesen felegyenesedett üléspozícióra (lásd: hokedli), tehát jól mutatják ezek a részletek a javasolt felhasználási területet. Ne felejtsük el, hogy az SH350i a néhány éve piacon lévő SH300i modell továbbfejlesztett utódja, és már az is hasonló jó tulajdonságokkal kényeztette vásárlóit. Az új azonban még rátett az előnyeire, még jobb lett.

A 35 literes Smart Top Box mindenképpen ajánlott, nagyon jó, hogy a Smart kulcs érzékelésekor gombnyomásra nyílik!
Fotó: PappLaci és PappGeri / AUTOMOTOR.HU

Sisakoknak az ülés alatti tároló vagy a felső doboz ad helyet. Ha már rakodóhelyről van szó, az első burkolatban is van, ide például a telefont be lehet tenni úgy, hogy közben töltést is kaphat (USB-C csatlakozóról, amelynek teljesítménye 15W). A Smart kulcsot nem kell elővenni, ha megközelítem a járművet, csak elfordítom a gyújtáskapcsolót, és vagy a mellette levő, SEAT feliratú kapcsolóval tudom nyitni az ülést, vagy ha tovább fordítom, feléled a járgány és indítható a motor.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.