időjárás 2°C Szimonetta 2021. October 28.
logo

Egy szabadidő-autó, amit nem vezetehetünk

Forrás: automotor.hu
2021.06.08. 14:41
Egy szabadidő-autó, amit nem vezetehetünk

Bemutatkozott a globális Sportage szabadidő-autó, a rövidebb hátsó résszel rendelkező európai modellt majd szeptemberben leplezik le – írja az Autómotor.hu.

A lehető legnagyobb méretű tigrisorr-hűtőrácsot rajzolták a Kia Sportage szabadidő-autó új generációjának, amelynek most a világpiacon elérhető változatát leplezték le. A típus 28 éves története során először kap dedikált változatot az európai piac, a Zsolnán készülő karosszéria rövidebb befejezést kap, és majd szeptemberben ismerhetjük meg.

Kia Sportage szabadidő-autó
Fotó: Flickr

Addig még biztos lesz szó az autóról, hiszen most csak a külső-belső formát árulták el, a pontos méretekkel és műszaki tartalommal még adós maradt a gyár, bár nem tévedünk nagyot, ha párhuzamot vonunk a Kia Sportage és a Hyundai Tucson aktuális generációja között.

Kia Sportage

Bumeráng formájú nappali menetfények választják el a légbeömlőtől a fényszórókat, éles és emelkedő vonalak jellemzik a megjelenést. A hosszú globális modellnek rögtön kétféle megjelenést is rajzoltak, az első sajtófotókon látható fehér és kék autók eltérő kialakítású első-hátsó lökhárítót és oldalsó ajtóvédő betétet kapnak, érdekes módon a tetősín is eltérő kialakítású a két változaton. Közös a belső tér, ahol hatalmas méretű ívelt kijelző trónol a műszerfalon, de nem spórolnak a légbeömlőkkel sem, az irányválasztó kapcsoló mögött pedig az elektronikus terepvezérlő forgókapcsolóját helyezték el. Arról, hogy ezzel mit is lehet pontosan vezérelni a Kia Sportage esetén, majd később lesznek információk.

Az eredeti cikket IDE kattintva olvashatják!

Az év végén búcsúzik az európai piacról a közkedvelt pick-up

Bezárja a barcelonai üzemét a Nissan, és az európai forgalmazó úgy döntött, nem fogja Thaiföldről importálni a Navara pick-upot, kilép a szegmensből.

Komoly tiltakozások mellett jelentette be a Nissan, hogy bezárja a barcelonai üzemét, végül 2021 végéig tolták ki a határidőt, de nem sikerült megmásítani a döntést. Ezzel párhuzamosan az európai központ úgy döntött, nem fogja a nemrég frissített Navara modellt Thaiföldről importálni, hanem felhagy a pick-up-szegmenssel.

Tovább...