időjárás 5°C Vendel 2021. October 20.
logo

Magyarul is lehet beszélgetni a luxusautó digitális asszisztensével

Forrás: AUTÓ-MOTOR
2021.07.28. 22:22
Magyarul is lehet beszélgetni a luxusautó digitális asszisztensével

Lehet, hogy lemaradt a hangvezérelt segéddel a német vetélytársakhoz képest, de beelőz a Lexus azzal, hogy magyarul is ért majd a hangvezérlés – olvasható az Autó-Motor cikkében.

Nem sokat változott a Lexus NX mérete a generációváltás során, mert a vásárlók döntése alapján – ez a legnépszerűbb típus Európában – megfelelő méretű volt, mégis az alkatrészek 95%-a új fejlesztés. Új építőkészletet használtak kiindulási alapnak, és az elektronika terén pedig nemcsak utolérték, de a magyar piac tekintetében például be is előzték a konkurenciát azzal, hogy magyar nyelven is elérhető lesz majd a hangvezérlés.

Lexus NX
Fotó: YOUTUBE (KÉPERNYŐKÉP)

A Lexus saját fejlesztésű rendszerét már a hazai forgalmazás kezdetét jelző bemutatóra érkezett előszériás példányoknál is lehetett próbálgatni, igaz, azon még fognak egy keveset csiszolni a forgalmazás megindulásáig hátralevő fél évben.

A prototípusokkal több időt eltöltött Lexus-alkalmazottak arról számoltak be, hogy néha csehül válaszolt a magyar utasításra a rendszer, de nem kell aggódni, mire a sorozatgyártású autók megérkeznek, minden tökéletes lesz.

Ezt már csak azért is nyugodtan ígérhetik, mert az új multimédiás rendszer távoli frissítéssel is naprakészen tartható. Az internetkapcsolatot egyébként aktívan használja az NX, a navigáció például csak a környező régió térképét tárolja, ha hosszabb útra megy az autó, akkor automatikusan betölti a kérdéses térképrészletet – ez a szolgáltatás az első három évben lesz ingyenes.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.