Keresés
Magyar Nemzet
2020. április 1., szerda, Hugó napja
HÍR TV - Sajtóklub:Tüntetnek valami ellen, ami nincs

Az orbáni modell (1.)

Gondolat és erő
Az orbáni modell jellegzetessége, hogy politikai kormányzáson alapul, vagyis a választói érdekek képviseletének ellátására törekszik a különböző ágazati, partikuláris érdekekkel szemben.

Az orbáni modell (4.)

Gazdasági erő
2010 előtt, ha az állam pluszbevételt keresett, akkor azt jellemzően új adók kivetésével oldotta meg, amely elsősorban a kis lobbierővel bíró állampolgárokat és a kisebb vállalkozásokat terhelte.

Az orbáni modell (7.)

A tudatosabb életért
A 2010-ben megalakult kormányzat kiemelt célja, hogy növelje a magyar emberek születéskor várható, egészségben eltöltött életéveit, és csökkentse a népbetegségek okozta halálozási arány mértékét.

Az orbáni modell (2.)

A kiszolgáltatottság felszámolása
Míg a kormányzást 2002-ben az első Orbán-kormány 52,9 százalékos GDP-arányos államadóssággal adta át, addig 2010-ben a Bajnai-kormány a GDP 85 százalékán álló államadósságot hagyott maga után.

Az orbáni modell (5.)

Munkaalapú stabil társadalom
Kétezertízben az új kormányzat társadalomfilozófiai elképzelése a munka, család, nemzet hármas egységén nyugodott. A lehető legnagyobb szabadságot kívánta biztosítani az embereknek.

Az orbáni modell (8.)

Nemzeti alapon álló, öntudatos társadalom
A kormány felismerte a hit és a vallás, valamint a szorosan kapcsolódó kulturális értékek nemzetmegtartó szerepét, és megbecsüli Magyarország különböző vallási hagyományait.

Az orbáni modell (3.)

Szuverenitás és protekcionizmus
Kétezertíz után az ország szuverenitásának visszaszerzése érdekében a kormány számos intézkedést hozott. E döntések mozgatórugója az az alapelv volt, hogy magyar kézbe kell venni a stratégiailag fontos ágazatokat.

Az orbáni modell (6.)

A családközpontú társadalom
Az otthonteremtési program bevezetésének elsődleges célja, hogy ösztönözzék a magyar családoknál a gyermekvállalást, valamint lendületet adjanak az építőiparnak és azon keresztül a gazdaságnak.

Az orbáni modell (9.)

Kárpát-medence és Közép-Európa
Az elmúlt évtizedek után végre az orbáni modell alapján működő cselekvő állam az, amely céljaival és eredményeivel nem teszi hiábavalóvá nagyszüleink és szüleink erőfeszítéseit.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!