Baloldali gyűlölethullám: egy érdi bizottsági tag lelövetné Gulyás Gergelyt

„Nektek egy 9 mm oltást kellene beadni” – írta hozzászólásában Érdi István, az érdi önkormányzat jogi bizottságának egyik szocialista tagja Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő fotója alá, amellyel arra célzott, hogy lelövetné a kormánytagokat. Az elmúlt időszakban megnövekedett az agresszió: akasztással, vérbe forduló tüntetésekkel, főbelövéssel és agyagba döngöléssel fenyegetőztek a baloldali politikusok.

2021. 08. 25. 14:47
GULYÁS Gergely
Budapest, 2021. július 22. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében Budapesten 2021. július 22-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érdi István, az érdi önkormányzat jogi bizottságának egyik szocialista tagja, aki több helyi választáson is a baloldal önkormányzati képviselő-jelöltje volt az oltás beadása helyett inkább kilenc milliméteres tölténnyel lövetné le a kormánytagokat – derül ki közösségi oldalra írt hozzászólásából, amit később eltávolított.

„Nektek egy 9 mm oltást kellene beadni” – írta kommentjében Érdi István, baloldali bizottsági tag Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő fotója alá.

Bősz Anett, a DK országgyűlési képviselője és Pest megyei jelöltje pedig még tavasszal a lélegeztetőgépen ápolt Aradszki Andrást, kormánypárti országgyűlési képviselőt agyagba döngöléssel fenyegette meg, Bősz hozzátette: természetesen, amint felépül koronavírus-fertőzésből.

A momentumos Szarvas Koppány Bendegúz először fideszes képviselők  lámpavasra akasztásáról ábrándozott, mint közösségi oldalán írta: megdolgoznak a fiúk a lámpavasért.

Szarvas, aki Józsefváros önkormányzati képviselője nem sokkal később vérbe torkolló kormányellenes tüntetéseket vizionált. Nem olyan rég Sára Botond fővárosi kormánymegbízott posztja alatt a közszférában dolgozókat kirúgással fenyegette meg, amint kormányra kerülnek. A momentumos önkormányzati képviselő ellen büntetőeljárás is zajlik hivatalos személy elleni erőszak bűntette vádjával. 

Amint elkezdődött a baloldali előválasztásban az ajánlások gyűjtése, Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje férjéhez hasonlóan is anyázni kezdte Orbán Viktort. Miniszterelnök-jelölti kampányának vásárosnaményi állomásán – az Ellenszél.hu tudósítása szerint – Dobrev azt üzente a kormányfőnek: 

Hát az anyád úristenit! A nyugdíj nem kegy, a nyugdíj jár.

Mint ismert, a gyermekvédelmi népszavazásról szóló bejelentése után Gyurcsány Ferenc azt üzente közösségi oldalán a miniszterelnöknek, hogy „Szórakozz a felmenőiddel, ne a hazáddal!”

Mint látható a DK köreiben nem ritka az agresszív megnyilvánulás, Kroutil Gyula, az MSZP és a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció XVII. kerületi politikusa még 2018-ban ordenáré stílusban gyalázta és akasztással fenyegette meg a kormánypárti választókat. 

A Facebookon azt írta: „Száradjon le minden kéz, amelyik a Fideszre tette az X-et.” , „Olyanok, mint a filmeken a zombik, csak jönnek, jönnek, és kattog a gépfegyver, ezek meg csak jönnek…”, „Nagyon remélem, hamar meg is döglesz és hidd el, boldogan fogjuk körbeállni sírodat, hogy lehugyozhassuk.”„Szeretném, ha a sz...r is megállna benned a félelemtől, hogy a fellázadt emberek téged is felszúrnak” – írta erőszakos és gyűlöletkeltő hozzászólásaiban Kroutil. 

Az elhunyt Riz Leventéről, a XVII. kerület fideszes polgármesteréről korábban úgy nyilatkozott az MSZP–DK jelöltje:

Ha megbuknak, börtön vagy akasztófa lesz a vége számára. Egy más korban csak az lenne a kérdés, hogy főbe lövi vagy felakasztja-e magát.

Sőt, Kroutil már 2014-ben botrányt kavart, amikor Wittner Mária ötvenhatos szabadságharcosról, halálraítéltről, a forradalmi cselekedetei miatt 13 évet börtönben raboskodó asszonyról azt írta: „A Wittner k...rvát mikor viszik már el bilincsben.”


 


 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.