49 perces felvétel bizonyítja, Havas egy tanítványát „késztette” szexre

Havas Henrik tanári pozíciója révén, több mindent ígérgetve „késztette” szexre előrejutást remélő tanítványát – írja a Borsonline.

2021. 09. 24. 14:38
Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kikerült a netre a Havas-féle újabb szexbotrány teljesnek mondható hangfelvétele. Sokan tippelnek arra, hogy a becsapott áldozat állt így bosszút.

Eljuttatták a Borsonline szerkesztőségébe a tegnap nyilvánosságra került újabb Havas-botrány valószínűleg teljes hangfelvételét. Ebből a több mint 49 perces felvételből már egyértelműen kiderül, hogy

Havas Henrik tanári pozíciója révén, több mindent ígérgetve „késztette” szexre előrejutást remélő tanítványát.

Sokan találgatnak most, ki is lehet a felvételen, egy ismeretlen vagy pedig egy azóta kisebb-nagyobb médiakarriert befutó hölgy – olvasható a Borsonline cikkében.

Más országokban, mivel a diák óhatatlanul is alárendelt pozícióban van tanárával szemben, mindez eleve bűncselekménynek minősül, még akkor is, ha ebben az alárendelt szerepben a diák kénytelen-kelletlen végül beleegyezik a szexuális aktusba. Akárcsak a felvételen hallható esetben.

A híres-hírhedt hollywoodi producer, Weinstein esetében éppen erre a kiszolgáltatott helyzetre építette a vádat az amerikai ügyészség. A szexragadozót végül 23 évi börtönre ítélték, de mivel újabb feljelentések érkeztek ellene, nem kizárt, hogy még hosszabb ideig börtönben kell maradnia.

Hiába védekezett azzal, hogy a hölgyek beleegyeztek az aktusba, a bíróság szerint áldozatai kiszolgáltatott helyzetben voltak, hiszen csak így remélhettek előrejutást.

Nagy kérdés, hogy mikor kerül sor Magyarországon az első ilyen büntetőperre, és hogy ki lesz az első magyar szexragadozó a vádlottak padján – olvasható a Borsonline cikkében.

A Havas-féle felvétel nyilvánosságra kerülése egyértelműen azt bizonyítja, hogy a média és filmipar áldozatai nem hallgatnak tovább, és a maguk módján bosszút esküdtek, hosszú évek múltán is elégtételt követelnek. Ráadásul ehhez annak idején elég bizonyítékot is gyűjtöttek.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: MTI/Szigetváry Zsolt

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.