A Magyar Nemzeti Médiaszövetség elítéli Nick Cohen vádaskodásait

Mint írják, ezúttal a baloldali The Guardian újságírója próbált belerúgni a magyar konzervatív sajtó munkatársaiba.

Forrás: nemzetimediaszovetseg.hu2021. 09. 19. 17:41
Forrás: youtube.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ezúttal Nick Cohen, a baloldali The Guardian sajtómunkása látta elérkezettnek az időt, hogy megpróbáljon belerúgni a magyar konzervatív sajtó munkatársaiba”

– olvasható a Magyar Nemzeti Médiaszövetség közleményében. A brit újságíró a magyar belpolitikáról írt dolgozatában a szokásos baloldali vádaskodás mellett nemes egyszerűséggel prostituáltnak nevezte a hazai sajtó neki nem tetsző részét. A közlemény szerint Cohennek baloldali újságíróként nem tűnnek fel azok az alaptalan, sértő, sőt felháborító támadások, amelyek hazánkat érik egyre többször „külföldi sajtózsoldosok” tollából.  

Hidegen hagyja, hogy Magyarországon munkájukat végző újságírókat magyar baloldali politikusok rendre ellehetetlenítéssel, munkájuk elvesztésével fenyegetnek. Jó baloldali újságíróként nyilvánvalóan nem nézi jó szemmel, hogy Magyarországon léteznek az ő értékrendjétől eltérő nézeteknek is helyet adó médiumok

– teszik hozzá.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség kiváltképp beszédesnek tartja azt is, hogy ezt a véleménycikkét Nick Cohen Budapestről írta, ahova történetesen a Soros György alapította Közép-európai Egyetemen rendezett konferencia miatt érkezett, amelyre a saját felfogásuk szerint azért gyűltek össze a konferencia becses vendégei, hogy a progresszív európai polgármestereket vonultassák fel.

Nick Cohen tehát úgy ír a Soros-egyetemen rendezett konferenciáról egy véleménycikket a Soros írásait rendszeresen közlő Guardiannek, hogy közben éppen ő szónokol a média prostitualizálódásáról, sőt igazán abszurd módon összeesküvés-elméletnek nevezi a Soros-tervet, miközben minden általa ismételgetett panel a Soros-szervezetek jól ismert kommunikációjából származik

– hangsúlyozza a közlemény, kiemelve, hogy „akár megrendelésre dolgozott Cohen úr, akár elhatározta, hogy nem lóg ki az acsarkodók egyre hosszabb sorából, rossz helyre címezte a vádjait”.

„Prostituáltnak nem azt nevezik, aki saját értékrendjét tisztességesen képviselve végzi a munkáját, hanem azt, aki ellenszolgáltatásért cserébe okoz örömet bárkinek – akár azoknak is, akik aljas indokokból, nemtelen eszközökkel akarnak beavatkozni egy másik ország szabad választásába” – húzták alá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.