A magyar rendőrök ismét résen voltak

Az éjszaka folyamán közel 70 illegális határsértőt kellett feltartóztatniuk.

Forrás: police.hu2021. 09. 23. 9:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két migránscsoportot fogtak el Bács-Kiskun megyében

A szolgálatukat teljesítő egyenruhások összesen 22 határsértőt tartóztattak fel a Bács-Kiskun megyei határszakaszon: szeptember 22-én 22 órakor Katymárnál az egyik, ma hajnalban 0 óra 30 perckor Bácsbokodnál pedig a másik 11 fős csoportot – adta hírül a police.hu.

A csoportok tagjai szír állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.  A rendőrök a jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

47 illegális bevándorlót állítottak meg Csongrád-Csanád megyénél

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedési osztályának járőrei szeptember 22-én 23 órakor Ásotthalom külterületén 36 határsértőt, majd a Készenléti Rendőrség járőrei ma 5 óra 10 perckor Szegednél 11 határsértőt tartóztattak fel.

Ellenőrzésük során a csoportok tagjai közül egy fő szomáliai, négyen jemeni, a többiek szír állampolgárnak vallották magukat, de személyazonosságukat, magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét ők sem tudták igazolni. A rendőrök ebben az esetben is a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el – derül ki a rendőrség hivatalos oldalának cikkéből.

A borítókép illusztrációként szolgál, melyen 18 illegális migráns látható Csajtánál, akiket. 2021 augusztus 14-én állított meg a rendőrség. Forrás: police.hu

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.