A Momentum megvétózhatja a baloldali választási listát

Fekete-Győr András, a Momentum pártelnöke egy interjúban arról beszélt, hogy ha nem egységes a szivárványkoalíció, akkor kész kerékkötője lenni a baloldali megállapodásnak. A politikus továbbá elmondta, hogy pártja mára már megérett Gyurcsány Ferencre, Jakab Péter nézeteit viszont kirekesztőnek tartja. Emellett Fekete-Győr az állatorvosi diplomával rendelkező Hadházy Ákost szeretné legfőbb ügyészként látni egy esetleges baloldali választási győzelem után.

Forrás: 24.hu2021. 09. 23. 11:30
FEKETE-GYR Andrs
Budapest, 2019. oktber 13. Fekete-Gyr Andrs, a Momentum elnke leadja szavazatt az nkormnyzati vlasztson a II. kerleti Bem Jzsef tri 1-es szm gondozsi kzpontban kialaktott 66-os szm szavazkrben 2019. oktber 13-n. MTI/Mnus Mrton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A  célunk, hogy az a törékenynek tűnő parlamenti többség, amire 2022-ben esélyünk lesz, egységes legyen és megingathatatlan, azaz ne legyenek botok a küllők közt. Ha úgy ítéljük meg, hogy ez a cél sérül, akkor megvétózzuk a közös listát

– nyilatkozta Fekete-Győr András a 24.hu-nak adott interjúban.

A Momentum miniszterelnök-jelöltje akkor tenné ezt, ha Tóth Csaba, Zugló MSZP-s képviselője kikapna Hadházy Ákostól az előválasztáson, majd felkerülne a baloldal országos listájára. Ezután Fekete-Győr úgy vélte, hogy Dobrev Klára és Jakab Péter súlyos döntést hozott azzal, hogy Hadházy Ákossal szemben egy korrupciógyanús szocialistát támogatnak. 

 Továbbá a pártelnök szerint a Momentum az egyetlen párt, amelyik nem nézi jó szemmel, hogy a „szövetséges pártok mutyiznak”.

A Momentum miniszterelnök-jelöltje elmondta azt is, ha a szivárványkoalíció nyerne áprilisban, ő az állatorvosi diplomával rendelkező Hadházy Ákost szeretné látni Polt Péter legfőbb ügyész helyén. 

Téves az a gondolat, hogy mindenképp szakember legyen egy miniszter. Politikus legyen, aki mögött társadalmi felhatalmazás és szakemberek állnak

– véli a balliberális politikus.

A Gyurcsány Ferenccel kapcsolatos korábbi kijelentéseivel mára meghasonuló pártelnök szerint naivak voltak a Momentumban, amikor azt gondolták, hogy csak azért, mert jön egy új politikai nemzedék, akkor azok, akik az elmúlt harminc évben hibát hibára halmoztak, köztük Gyurcsány Ferenc is, félre fognak állni. – Gyurcsánynak és a DK-nak van egy megkerülhetetlen szavazóbázisa, a DK-s aktivistákkal ma már együtt dolgozunk, pultozunk az utcán, piacokon, tereken, 2019 óta szövetségben – közölte a pártelnök, aki szerint a Momentum mára megérett Gyurcsány Ferencre.

– A Momentum négy év alatt végigment egy érési folyamaton. A politikai érésünk eredménye az lett, hogy néhány kezdeti időszakban tett nyilatkozatunk – így például a „Gyurcsány eltakarodhatna” – ma már nem aktuális, érvényét vesztette.

– tette hozzá.

Fekete-Győr András beismerte azt is, hogy Partizánnak adott interjúja a miniszterelnöki kampányának nagy gyomrost adott. 

– Minden előtte lévő és utána jövő szereplésre rávetült az árnyéka. Nehéz volt belőle felkelni

– mondta. Én élveztem a majdnem négy és fél órás beszélgetést Gulyás Mártonnal – folytatta – de a végeredményt már nem. Könnyelműen mentünk bele egy olyan négyórás beszélgetésbe, amelyben hatalmas mozgásteret adtunk a szerkesztőknek egy olyan vágatra, ami nem tükrözte a beszélgetés valódi minőségét. Ez a naivitás, ez a könnyelműség sokba került nekünk.  Jól leírja a helyzetet, hogy Jakab Péter és Dobrev Klára nem vállalta ezt a Partizán-interjút. 

A balliberális portálnak Fekete-Győr elárulta azt is, hogy a miniszterelnök-jelöltek közül Jakab Péter áll tőle a legtávolabb.

– Én egy végtelenül toleráns ember vagyok, és hiszek a társadalmi megbékélésben. Viszont Jakab nézetei kirekesztőek, és nem szeretnék kirekesztő országban élni, mert ez már a 21. század, amit sok színnel festünk, és mi erre büszkék vagyunk

– zárta gondolatait a Momentum miniszterelnök-jelöltje.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.