A zuglóiak szavazataiért könyörög Hadházy Ákos

Örül Tóth Csaba visszalépésének az egyetlen kihívója, ám így is fontosnak tartja, hogy az emberek elmenjenek szavazni.

2021. 09. 27. 17:03
Hadhzy kos
Budapest, 2018. mrcius 20. Hadhzy kos, az LMP trselnke az ellenzki trgyalsokrl tartott sajttjkoztatn a Kpviseli Irodahz eltt 2018. mrcius 20-n. MTI Fot: Szigetvry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előválasztásból még vissza van egy nap. Tóth Csaba ugyan visszalépett, de arra kérek minden zuglóit, mégis mindenki menjen el szavazni, aki még nem tette volna meg

– kérte mai Facebook-bejegyzésében Hadházy Ákos, a Momentum jelöltje, aki egykori MSZP-s szövetségese visszalépésével egyedüli baloldali jelölt maradt a budapesti 8. számú egyéni országgyűlési választókerületben. A jelenleg független képviselőként tevékenykedő egykori LMP-s, korábban fideszes politikus szerint a szavazatokat mindenképpen össze fogják számolni, és minden szavazat erősíti, nyomatékosítja a zuglói üzenetet, amely így szól: Elég volt – idézte Tóth Csaba mai tájékoztatóját, aki ezekkel a szavakkal jelentette be, hogy nem indul jövőre Zuglóban. 

– A zuglóiaknak azonban most lehetőségük van egy még erősebb üzenet elküldésére. Megüzenhetik, hogy gyökeres változást akarnak: végre legyen jogi következménye az eddigi nyílt színi lopásnak, de az új kormány ugyanolyan szigorral lépjen fel akkor is, ha azon az oldalon esne valaki kísértésbe – bizonygatta Hadházy Ákos. A bejegyzés szövegéből könnyen kikövetkeztethető:

a momentumos jelölt arra számít, hogy még így is valószínűleg a regnáló képviselőre érkezett több szavazat a baloldali előválasztásnak nevezett kampány során. 

Persze egyáltalán nem biztos, hogy tényleg összeszámolják a szavazatokat Zuglóban, miután csak egy jelölt maradt. Emlékezetes, hogy az előválasztást szervező Civil Választási Bizottság (CVB) korábban a miniszterelnök-jelöltek esetén sem közölte, hogy kinek hányan írtak alá, a pártok saját számaikkal kampányoltak politikusaik mellett. – A pártok civakodását mi nem akarjuk elbírálni – indokolta akkor a döntést Magyar György, a bizottság elnöke. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.