Bizonyíték: a Párbeszéd vezetői tudják, képtelenek voltak megszervezni az előválasztást

Kiderült, hogy a Párbeszéd vezetői pontosan tudják, hogy hazugság az a baloldali szöveg, miszerint Orbán Viktor miniszterelnök parancsára kínai hekkerek megtámadták a baloldal informatikai rendszerét, és az emiatt állt le. Ráadásul a leállást először még egy másik hazugsággal magyarázták, azzal, hogy óriási az érdeklődés. A Párbeszéd vezetőinek zárt Facebook-csoportjából származó hozzászólások szerint az történhetett, hogy a Gyurcsány-show felelősei képtelenek voltak normálisan megszervezni az úgynevezett „előválasztást", ezért állt le az informatikai rendszer. És ezt ők maguk is belátják. Erről először az Index írt, de az Origóhoz is eljutottak azok a zárt Facebook-csoportból származó bejegyzések, amik alapján dolgoztak. Ha viszont ezt sem voltak képesek rendesen megszervezni, akkor hogyan tudnának vezetni egy országot? – tette fel a kérdést a portál. Az önkormányzati tapasztalatok alapján kijelenthető: sehogy. Még egyszer: Karácsony Gergely, Gyurcsány kiszemelt jelöltjének a pártjáról van szó, és mások mellett Karácsony társelnöke, Szabó Tímea az, aki ebben a Facebook-csoportban levelezget a többi vezetővel. És ők azok, akik mindezt elismerik – írja cikkében az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 09. 24. 16:49
Karácsony Gergely; Szabó Tímea
Budapest, 2016. január 10. Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért (PM) újraválasztott társelnöke, a párt elnökségének tagja beszél (j), mellette Karácsony Gergely, a PM újraválasztott társelnöke, a párt elnökségi tagja a PM tisztújító kongresszusa utáni sajtótájékoztatón a budapesti K11 Művészeti és Kulturális Központban 2016. január 10-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptember 18-án, szombaton kezdődött a Gyurcsány-show legújabb felvonása, amelynek lényege, hogy a bukott miniszterelnök képviselő-jelöltjeit a baloldali választókkal egy fiktív „előválasztás” keretében „kiválasztják”, azt a hamis látszatot keltve ezáltal, mintha számítana a választók véleménye, miközben a Szemlőhegyi-villában már minden előre el van döntve – olvasható az Origón.

Az online „voksolás” reggel indult el, de a délelőtt 10:30 körül kiadott közlemény alapján nem sokkal később már le is állt az informatikai rendszer.

A hírportál szerint az üzemeltetők azt mondták, hogy két órán belül újraindítják, de erre csak két nappal később, hétfőn került sor. Információnk alapján a rendszer mind a mai napig akadozik.

Ezt követően, még szombaton a Gyurcsány-showban részt vevő baloldali pártok kiadtak egy közös közleményt a korábban említett nyilvánvaló hazugsággal, és ezt terjesztették napokon át a baloldali politikusok és sajtóorgánumok, de később kiderült, hogy

az informatikai rendszer már a pénteki, szeptember 17-i tesztelésen megbukott.

A sajtóba utólag kiszivárgott belső információk alapján pénteken összeomlott a rendszer, de ennek ellenére szombaton mégis elindították, hogy aztán ismét összeomoljon.

Az Origó szerint arról van szó, hogy 

a baloldal még ezt sem tudta rendesen megszervezni, így felmerül a kérdés: ha egy informatikai rendszert nem tudnak működtetni, akkor mihez kezdenének egy egész országgal?  

Ahogy a baloldali vezetésű önkormányzatok tapasztalatából kivehető: minden, amihez hozzáérnek, előbb-utóbb tönkremegy.

Belső informátor az Origónak: Még a baloldal többsége sem hiszi el, amit a politikusaik állítanak a „terheléses támadásról”

Szerda késő délután az Origó szerkesztőségének is eljuttattak több képernyőmentést, amelyek egy baloldali előválasztási Facebook-csoportból származnak. Ezekről először az Index írt. Az informátor ezt a lépést a következőkkel indokolta: 

nem tartja helyénvalónak, hogy a magyar politika a nettó hazudozásról szól.

A csoportnak közel háromszáz tagjai van, köztük a Gyurcsány-show levezénylői, aktivisták, illetve egykori választási megfigyelők. Köztük a Párbeszéd vezetői. 

A legismertebb tag Szabó Tímea, a Gyurcsány-show miniszterelnök-jelöltjének, Karácsony Gergelynek a párttársa 

emelte ki a hírportál.

 

Forrás: Origó

A képernyőmentések alapján a baloldali szavazók többsége nem hiszi el a baloldali pártok kommunikációját. Szerintük arról van szó, ami valójában történt, hogy a baloldal ezt is elbénázta.

Az Origó cikke a Facebook-csoportból idéz néhány hozzászólást: Teljes káosz, pár embert tudtunk leszavaztatni 8 óta. Az idő 90%-ában szét van rohadva a rendszer. Ha a Fidesz ügynökei csinálták volna direkt így nekünk a cuccot, akkor sem lehetne szarabb.

Erre válaszul az egyik szervező azt írta: Nem győzünk elnézést kérni. Nagyon gáz. Egy másik komment: Szar az egész, igazán köszönhetjük az ahang informatikusainak.

Az egyik hozzászóló arra az álhíre, hogy „a Fidesz részéről terheléses támadás történt”, azt írta: Ne már, ez ciki, be kell vallani, hogy lefagyott.

Egy következő komment így szól: Azért, remélem, lesz felelőse annak, aki kitalálta, hogy elég előző nap tesztelni, és csak egyszer.

Egy másik komment: Megáll az ész! Gyorsan küldjétek el az informatikusokat! Pontosan tudták, hogy nem bírja el a rendszer.

„Kajak ezt hazudjuk?”

Forrás: Origó

 

Forrás: Origó

Végezetül a hírportál felsorolja a képernyőképeken szereplők tisztségeit, szerepeit a Párbeszéden belül:

Szabó Tímea – a Párbeszéd társelnöke, országgyűlési képviselője, a párt parlamenti frakcióvezetője

Renczes Dávid – a Párbeszéd Komárom-Esztergom megyei elnöke, tatabányai önkormányzati képviselő

Altfatter Adalbert – a Párbeszéd IV. kerületi önkormányzati képviselője

Jakál Adrienn – a Párbeszéd Győr-Moson-Sopron megyei alapszervezetének elnöke, Sopron önkormányzati képviselője, elnökségi tag

Csabai László – a kecskeméti Párbeszéd alelnöke

Berki Sándor – a Párbeszéd Nógrád megyei alapszervezetének elnöke

Benczik Gabriella – Veszprém önkormányzati képviselője a Párbeszéd színeiben

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: MTI/Máthé Zoltán

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.