Csak Karácsony és Dobrev van versenyben

Karácsony Gergely és Dobrev Klára  van valódi versenyben a baloldal miniszterelnök-jelölti előválasztásán, amelynek második fordulója hozhat előnyt a főpolgármester számára – vélekedtek lapunk MSZP-s forrásai. A pártban továbbra is biztosak Karácsony győzelmében, ahol ugyanakkor meglepő módon elismerték, hogy a fővárosban uralkodó közlekedési káosz joggal okoz „sérüléseket” a megítélésében. Mindeközben Kálmán Olga, Budapest 4. választókerületének a DK-s jelöltje is a dugókkal kampányol, mondván: „van megoldás, lenne rá pénz, csak a szándék kellene végre”.

Bákonyi Ádám
2021. 09. 24. 5:55
null
Budapest Moszkva tér. Ellenzéki előválasztás, aláírás gyűjtés. Dobrev Klára Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Teljesen világos, hogy kettős verseny van Karácsony Gergely és az „iszonyatosan nyomuló” Dobrev Klára között, Jakab Péter és Fekete-Győr András a nyomukban sincsenek, ők „mennek a kukába” – értékelték a baloldali miniszterelnök-jelölti előválasztást a Magyar Nemzet MSZP-s forrásai. Bár szerintük a „semmiből jövő” Márki-Zay Péter meglepően jól teljesít, a harmadik helyhez szükséges 15 százalékos támogatottságot ő sem fogja megszerezni. 

A Karácsonyt támogató szocialisták lapunknak elismerték, hogy a szombaton kezdődött előválasztás első napja egyértelműen Dobrevé volt. A DK-s jelölt fölénye pedig egészen a hét elejéig kitartott. A főpolgármester csak ezután kezdett felzárkózni hozzá, és mára vált kiegyenlítetté a kettejük közötti küzdelem. Felvetésünkre, hogy mindez nem bizonytalanítja-e el őket Karácsony támogatásában, az MSZP-ben azt hangoztatták: ha ilyen magas marad a részvétel, az egyértelműen a főpolgármesternek kedvez, az előválasztás második fordulója pedig kifejezetten előnyös helyzetbe hozza őt. A várhatóan az első körben kieső Fekete-Győr András támogatóinak nagy része biztosan, míg az ugyanerre a sorsra jutó Jakab Péter szimpatizánsainak a többsége is inkább Karácsonyra szavaz majd, mint Dobrev Klárára. Mivel Márki-Zay Péter többször is egyértelművé tette, hogy nem örülne Dobrev győzelmének, várhatóan az ő támogatói is a főpolgármesterre voksolhatnak majd a végjátékban – vélekedtek a pártban. Forrásaink végül meglepő módon úgy összegeztek, hogy míg a nyelvvizsgájával, diplomájával kapcsolatos botrányok nem,  a fővárosban uralkodó közlekedési káosz viszont joggal okoz „sérüléseket” Karácsony megítélésében.

Mindennek tükrében nem meglepő, hogy Kálmán Olga, Budapest 4. választókerületének a DK-s jelöltje is a dugókkal kampányol. Az egykori műsorvezető tegnap délelőtt a dugóban ülve posztolt a Facebookon, amihez egy hosszú, várakozó kocsisort bemutató képet is melléket.  „Ez egy mai, átlagos hétköznap reggeli kép, amikor mi, második vagy harmadik kerületiek szeretnénk eljutni a város egyik pontjából a másikba. Tudom, Budapest közlekedési nehézségeire a legegyszerűbb rávágni, hogy mindenki közlekedjen BKV-val vagy biciklivel. Csakhogy mi, a II. és III. kerületben élők nem minden élethelyzetben tudjuk ezt megtenni. Mert kicsi gyereket kell iskolába, óvodába vinnünk, mert olyan helyen van a munkahelyünk, hogy órákba telne a számtalan átszállás miatt, vagy mert az egészségi állapotunk okán nem tudunk a reggeli csúcsban állni, várni. Szerintem ez így nincs rendjén!” – írta Kálmán Olga, aki szerint „van megoldás, lenne rá pénz, csak a szándék kellene végre”. Ismert: nem ez az első eset, hogy a főpolgármesterre zúdul Gyurcsány Ferencék „baráti tüze”.  A DK pártlapjában, a Nyugati Fényben ugyanis Förtelmes kloáka lett Európa szívéből, és ezért Karácsony Gergely is felelős címmel jelent meg nemrég publicisztika. Eszerint a főváros „péntek és szombat esténként egy h…gy-, sz…r- és piaszagú végbélnyílássá válik”. „Adott az ellenzéki főpolgármester, aki 2019 óta csak elrévedezett ezen a mocskon, bár nem vitatom el Karácsonytól azt, hogy biztosan őt is zavarja a sz…rtenger, amikor elteker mellette a Városházára tartva” – írta a DK lapja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.