Devizahiteles károsult lakására csapott le a momentumos jelölt

Felgyorsultak az események az egyik legerősebb fideszes körzetben: a 2018-ban vereséget szenvedett közös baloldali képviselőjelölt, Vajda Zoltán eltitkolt, választási csalásról szóló rendőrségi ügye után újabb botrányos eset derült ki a Zugló-Alsórákos és Kertváros 13. választókerületben.

Magyar Nemzet
2021. 09. 21. 19:33
Hollai Gábor, Momentum Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előválasztáson induló négy jelölt közül a momentumos Hollai Gáborral kapcsolatban ráadásul a baloldali kötődésű Hírklikk szivárogtatta ki egy devizahiteles károsult televíziós nyilatkozatát. 

Ebből kiderül, hogy a viselt tisztségei miatt többszörösen közpénzből javadalmazott politikus az előző választások óta utcára került családok ingatlanjainak árverésein vadászott olcsón megszerezhető ingatlanokra, majd azokon rögtön túladott.

A Momentum kertvárosi jelöltje egy 33 millió forintra értékelt, 70 négyzetméteres lakáshoz az utolsó pillanatban licitálva lényegében úgy jutott hozzá, hogy etikátlan módon kihasználta az adós kiszolgáltatott helyzetét. Friwald Judit, a lakás egykori tulajdonosa a tévéfelvételen elmondta, hogy Hollai Gábor a vásárlás után felajánlotta, hogy ha idő előtt elhagyják az ingatlant, akkor a kiköltözése támogatására kétszázezer forintot fizet az utcára került adósnak. 

– Ezt korrekten meg is tette, de amikor ez az ominózus gyors költözés történt, akkor törtek-zúztak. Gyakorlatilag mi nem költöztünk, hanem lomisokhoz hasonló emberek jöttek. Mindent összedobáltak, amit a szüleim összegyűjtögettek, az életemet dobálták zsákokba – fogalmazott Friwald Judit. 

Mint mondta, Hollai Gábor csak írásos párbeszédre volt hajlandó. – Leírta, hogy 2016-ban ő maga is devizahiteles áldozat volt, de sikerült belőle kikeverednie, és mivel albérletben él, szüksége volt ingatlanra. A lakásba azonban nem költözött be, hanem azonnal eladta – leplezte le a CEU-t járt baloldali képviselőjelölt haszonszerzési módszerét. Mint fogalmazott, Hollai Gábor tudta, hogy nagyon nehéz elszakadni a 45 éve lakott szülői háztól, ahonnét a 90 éves édesanyjának egy kórházba vezetett az utolsó útja, onnan már nem volt képes új környezetbe kerülni, beilleszkedni. – Ilyen ember ne kerüljön soha a Parlamentbe, mert már akkor is maximálisan visszaélt a hatalmával, földönfutóvá lettem – fűzte hozzá Friwald Judit.

Emlékezetes, Hollai pártja, a Momentum az elsők között hangoztatta, hogy kiáll a devizakárosultak mellett, akikkel ilyen eset nem fordulhat elő. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.