Európa jövőjét a keresztény értékrend fennmaradása garantálja

Újabb templom felújításához járult hozzá jelentős összeggel a kormány.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 09. 26. 19:48
POTÁPI Árpád János
Bonyhád, 2019. február 13. Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelõs államtitkára, a térség fideszes országgyûlési képviselõje sajtótájékoztatót tart a másfél milliárd forintos kormánytámogatással fejlesztendõ bonyhádi sportlétesítményekrõl a városháza dísztermében 2019. február 13-án. Az egymilliárd 567 millió forint célzott támogatásból korszerûsítik a városi sportpályát, valamint felújítják és sport-rekreációs célra teszik alkalmassá a Perczel-kúriát a mellette elterülõ parkkal együtt. MTI/Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány minden erejével azon lesz a jövőben is, hogy segítse a történelmi egyházakat, a helyi közösségeket és mindazokat, akiknek fontos a közös értékrendünk – jelentette ki Potápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkár a felújított bonyhád-majosi római katolikus templom újraszentelésén.

Az államtitkár hangsúlyozta: 2010 óta háromezer templom épült vagy újult meg a Kárpát-medencében, amelyre nem volt példa Szent István kora óta.

Az egykori polgári jellegű parasztházból 1945-ben kialakított templomot Felföldi László pécsi megyés püspök szentelte újra. A felújításhoz, amelyet a Majos Értékeiért Egyesület kezdett el, a Miniszterelnökség százmillió forinttal járult hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.