Fürjes: A Nemzeti Közszolgálati Egyetem létrehozása országépítő feladat volt

Az elmúlt évtizedben jelentősen javult a közszolgálati pályák presztízse, amit a pálya iránti érdeklődés fokozódása igazol.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 09. 07. 15:00
2020.01.27. Budapest Dr. Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyetem és a Ludovika Campus létrehozása, valamint az Orczy-park megújítása mutatja, hogy milyen jövőkép és célkitűzések alkotják a kormány országépítő munkájának alapjait – fogalmazott a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tanévnyitóján, hangsúlyozva: az általános felvételi eljárásban 24 százalékkal többen jelentkeztek az NKE-re, mint egy évvel korábban.

Fürjes Balázs emlékeztetett: 2010-re a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal gazdasági csődbe és adósságcsapdába taszította az országot, a magyar családokat. – A nyugdíjasoktól elvették nyugdíjuk egy részét, sok aktív embert megfosztottak a munka lehetőségétől. Az akkor legmagasabbnak számító rezsiköltségekkel pedig megkeserítették az egyébként is nehézségekkel küzdő emberek életét – sorolta, hozzátéve: 2010-ben egy kifosztott és hitehagyott ország szavazott bizalmat Orbán Viktornak és politikai többségének. 

Az államtitkár a Nemzeti Közszolgálati Egyetem évnyitóján tartott beszédet
Fotó: Koszticsák Szilárd

Napjainkra viszont – folytatta – Magyarország megerősödött és emelkedő pályán halad, a magyarok közössége pedig megerősödve, bátran és alázattal néz szembe a kor kihívásaival. Az államtitkár napjaink legkomolyabb kihívásairól szólva rámutatott: komoly geopolitikai átrendeződés zajlik a világban. – A világgazdaság súlypontja Nyugatról áthelyeződik a Távol-Keletre, Afganisztánban beláthatatlan eseménysorozat indult el, Európában pedig újra megerősödött a migrációs nyomás és ideológiai támadássorozat is indult – sorolta, majd hozzátette: Magyarország számára fontos kérdés, hogyan tudunk szabadok maradni.

Kiemelte: Magyarország nem tartozik a legerősebb és legbefolyásosabb országok közé. Ezért a szabadságunk megőrzéséhez olyan emberekre van szükség, akik fel tudják tenni a helyes kérdéseket és megtalálják a megfelelő válaszokat, majd ezeknek megfelelően cselekednek is. – Olyan emberekre van szükség, akik a mindennapokban és az élet különleges pillanataiban is hűségesen és elkötelezetten szolgálják a hazát – fogalmazott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.