Gulyás Gergely: Az európai kereszténység nem él könnyű időket

Az európai kereszténység nem él könnyű időket – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter Budapesten a Bárányfelhő Svábhegyi Református Óvoda átadó ünnepségén vasárnap.

Forrás: MTI2021. 09. 19. 20:13
GULYÁS Gergely
Budapest, 2021. augusztus 20. Gulys Gergely, a Miniszterelnksget vezet miniszter beszdet mond az Otthonrl Haza! elnevezs program hatron tvel kerkpros trja rsztvevinek fogadsn a fvrosi Olimpiai Parkban 2021. augusztus 20-n. Az Otthonrl Haza! rendezvnysorozat clja, hogy aktv turisztikai programokon keresztl ksse ssze a hatron innen s tl l magyarokat. Az eredeti rendezvnysorozatot 2020-ban, a trianoni bkedikttum alrsnak 100. vforduljn, a Nemzeti sszetartozs vben tartottk volna meg, a koronavrus-jrvny azonban ezt nem tette lehetv. MTI/Mnus Mrton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az európai kereszténység nem él könnyű időket – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely Budapesten a Bárányfelhő Svábhegyi Református Óvoda átadó ünnepségén vasárnap.

Gulyás Gergely Robert Schumant idézve azt mondta:

amellett, hogy az európai kereszténység nem él könnyű időket, Európa sincs jó állapotban, és még kevesekben született meg az a felismerés, hogy a két tény között összefüggést érdemes keresni.

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A miniszter úgy fogalmazott: Európát lassan nyolc évtizede nem fegyveres háborúk teszik próbára. – Ehelyett egy meg-megújuló kulturális és életmódbeli küzdelmet tapasztalni, amely mögött kézzelfogható hatalmi tényezők állnak – tette hozzá.

Az ünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett, aki az alábbi bejegyzést osztotta meg a Facebookon:

Borítókép: MTI/Mónus Márton

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.