Hazánkban szervezik meg az amerikai konzervatívok legnagyobb seregszemléjét

Az Amerikai Konzervatív Unió Magyarországon látja biztosítottnak és hitelesnek azokat az értékeket, amelyeket maguk is képviselnek.

Magyar Nemzet
2021. 09. 22. 19:36
null
Szánthó Miklós Alapjogokért Központ Igazgatója Dan Schneider Amerkiai Konzervativ Unió Igazgatója 20210922 Budapest Fotó Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: BACH MATE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) 2022 tavaszán Magyarországon fogja megtartani méltán híres seregszemléjét, a CPAC-et (Conservative Political Action Conference), ahol a konzervatív aktivisták és a megválasztott tisztségviselők találkozni szoktak

 – jelentette be az Alapjogokért Központ igazgatója az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón. A sajtótájékoztatón jelen volt Dan Schneider is, az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) vezérigazgatója, hogy aláírja az Alapjogokért Központtal kötött megállapodást a jövő évi esemény megrendezésről.

Szánthó Miklós kiemelte: a CPAC-et eddigi fennállása óta az USA-n kívül csak Japánban, Dél-Koreában, Brazíliában és Ausztráliában rendezték meg. 

– Magyarország és az USA közötti kapocs a hagyományok tisztelete, a hazaszeretet, a család és a nemzet fontossága vagy például a határok védelme – fogalmazott az Alapjogokért Központ igazgatója, jelezve: az óceán mindkét oldalán érezhető, hogy az az életmód, amellyel szervezzük a hétköznapjainkat, átfogó támadás alatt áll, a progresszív fősodor pedig igyekszik elnyomni a tőle eltérő véleményeket, és lerombolja a család intézményét, illetve a határok nélküli nemzetek világát akarja létrehozni.

Szánthó az amerikai párhuzamot bemutatva továbbá elmondta: az USA-ban a cancel culture és az agresszív genderideológia osztja meg a társadalmat. A migráció kérdésében pedig azokat éri támadás, akik meg akarják erősíteni a határok védelmét.

Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón a szervezők aláírták a megállapodást  Fotó: Bach Máté

A központ igazgatója szerint mind Magyarországon, mind Amerikában érezhető egy konzervatív megújulás, a CPAC jövő évi jelentősége pedig abban lesz, hogy hidat képezzen a világ konzervatívjai között. Kiemelte: mivel az esemény szervezés alatt áll, a meghívottak konkrét névsorát nem tudják bemutatni, azonban arra törekednek, hogy az egész világból vezető konzervatív politikusokat, újságírókat és véleményvezéreket hozzanak Magyarországra.

Az elmúlt évek más hazai eseményei is mutatják, hogy Magyarország a konzervatív ellenforradalom egyik motorja, és jövőre még magasabb fordulatszámra kapcsolunk

 – zárta szavait.

Dan Schenider, az ACU igazgatója elmondta: több ország is jelentkezett a következő, Amerikán kívül szervezett CPAC rendezői helyszínének, azonban 

a konzervatív unió Magyarországon látja biztosítottnak és hitelesnek azokat az értékeket, amelyeket maguk is képviselnek és üzenetként szeretnének tolmácsolni a világban. 

Az ACU igazgatója elmondta: azt látja Magyarországon, hogy megőrizzük a múltunkat és a hagyományainkat. A régi épületeket felújítjuk, és azok mellé építjük az újat. Ezzel szemben azonban a világban az új ideológiák nyomán az eltörlés kultúrája erősödik, amelynek komoly gazdasági és társadalmi következményei is vannak – húzta alá.
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.