Kocsis Máté: Lehullt a lepel erről a hazugságról is

„A tegnapi testületi ülésen végre elfogadták a több mint kétmilliárd forintos kormányzati támogatásról szóló előterjesztést, csak erről épp elfelejtett a polgármester posztot írni. Kínos lehet, hogy lehullt a lepel erről a hazugságról is. Persze szép lassan a többiről is le fog – írta közösségi oldalán Kocsis Máté a józsefvárosi gyermektábor támogatásával kapcsolatban.

Forrás: Facebook2021. 09. 10. 16:28
KOCSIS Mt
Budapest, 2018. szeptember 12. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetõje sajtótájékoztatót tart a Sargentini-jelentés kapcsán az Országgyûlés Irodaházában 2018. szeptember 12-én. Ezen a napon megszavazta a magyar jogállamisági helyzetrõl szóló különjelentést az Európai Parlament (EP), a plenáris ülésen 448 igen szavazattal, 197 ellenében, 48 tartózkodás mellett fogadták el a képviselõk a dokumentumot. MTI Fotó: Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az önkormányzat elfogadta végre a 2,1 milliárd forintos kormányzati támogatást a gyermektábor befejezésére

– jelentette be Kocsis Máté, Józsefváros országgyűlési képviselője, miután a helyi képviselő-testület döntött a káptalanfüredi gyermektábor kormányzati támogatásáról, amit korábban Pikó András polgármester elvesztett, mert nem akarta vállalni a szerződésben foglaltakat, és megcsonkította volna az eredeti terveket.

„Talán még sokan emlékeznek, a tavalyi évben Pikó Andrásék elszerencsétlenkedték a korábban már megítélt támogatást, a megkezdett táborfelújítást nem fejezték be határidőre, így a pénzt vissza kellett utalniuk a kormánynak. A helyzet orvoslására idén januárban tárgyaltam a minisztériummal, és megállapodtunk, hogy a pénz továbbra is a kerület rendelkezésére áll, csak kérniük kell Pikóéknak” – emlékeztetett Kocsis Máté. 

Befejezésre vár a káptalanfüredi gyermektábor, a kormány minden támogatást megadott hozzá 

A Fidesz–KDNP frakcióvezetője hozzátette: „Nyárig a támogatási kérelmet persze nem készítette el a polgármester úr és hivatala, mert fontosabbnak tartották inkább telekürtölni a propagandasajtójukat azzal, hogy a kormány kivérezteti a várost, ami egy teljesen nyilvánvaló hazugság volt már akkor is.”

Az sem nagyon izgatta őket, hogy megint eltelik úgy egy nyár, hogy a kerületi gyerekek nem mehetnek Káptalanfüredre üdülni, sőt közben még a kerület tulajdonában lévő balatoni strandot is kijátszották Pikóék a vitorlás haveroknak

– emlékeztetett Kocsis. 

Mint ismert, vitorláshajók tűntek fel az önkormányzat balatoni strandján, amiről kiderült: Pikó András,  a került balliberális polgármestere bérbe adta a józsefvárosi gyermekek elől a strandot, ahol végül vitorlástábort szervezetek. Ezután Józsefváros vezetése azzal érvelt, hogy a strand csak egy részét adták ki, ám a nyáron készült képek arról tanúskodnak, hogy a vitorlások miatt életveszélyessé vált a fürdőzés a part közelében.

A strand használhatatlanná vált a vitorláshajók miatt

„A tegnapi testületi ülésen végre elfogadták a több mint kétmilliárd forintos kormányzati támogatásról szóló előterjesztést, csak erről épp elfelejtett a polgármester posztot írni. Kínos lehet, hogy lehullt a lepel erről a hazugságról is. Persze szép lassan a többiről is le fog. Már csak az dolguk, hogy ezt a támogatást ne szerencsétlenkedjék el újra, remélem, felnőnek a feladathoz! A józsefvárosi gyerekek érdeke fontosabb, mint a kormányellenes hazugságok ismételgetése. Hajrá” – zárta sorait Kocsis Máté. 

Végül az Alapítvány A Polgári Józsefvárosért szervezetnek köszönhetően a józsefvárosi gyermekek nem maradtak balatoni élmények nélkül, ugyanis a nagy sikerű Grund Balaton elnevezésű ingyenes táborban tölthettek el hat napot. Ezt a programot is megpróbálta támadni a Pikó András polgármester által az előválasztáson támogatott országgyűlési képviselő-jelölt Csordás Anett, miután azt kifogásolták, hogy az ingyenes balatonfüredi táborra az iskolákban lehetett jelentkezni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.