Láng Zsolt nyílt levele Karácsony Gergelynek: Ki az úr a Városházán?

A budapesti Fidesz elnöke szerint a Budapest Film politikai okokból próbálja akadályozni az emberek számára az Elk*rtuk megtekintését.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 09. 22. 14:31
Budapest, 2006. szeptember 20. Rohamrendőrök visznek el egy fiatalembert, aki fel akarta gyújtani a Kossuth téren elhelyezett koporsót, amelyre a tüntetők azt írták: "Temetjük a Gyurcsány-kormányt", a kormány lemondását követelő tüntetésen. MTI Fotó: Beliczay László Fotó: Beliczay László Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tudunk másra gondolni, minthogy a Budapest Film politikai okokból próbálja akadályozni az emberek számára a filmhez való hozzáférést, ez pedig a legsötétebb pártállami időket idézi 

– írta nyílt levelében a budapesti Fidesz elnöke Karácsony Gergelynek, annak kapcsán, hogy a sajtóban olyan hírek láttak napvilágot, melyek szerint a fővárosi tulajdonú Budapest Film hat mozijából csak egyben, a Corvin moziban hajlandó vetíteni a 2006 októberi budapesti eseményeket feldolgozó „ElkXrtuk” című filmet.

Láng Zsolt rámutatott: 

csak ezen a héten tizenhárom olyan film van, amelyet a hálózat több mozija is vetít. Ebből arra következtetnek, hogy a Budapest Film politikai okokból próbálja akadályozni az emberek számára a film megtekintését. 

Szavai szerint eljött az ideje, hogy főpolgármester megmutassa, ki az úr a Városházán: Gyurcsány Ferenc, vagy Karácsony Gergely? 

– Sajnos mindenki tudja, hogy az ön közleményeit, internetes szösszeneteit Gyurcsány tanácsadója, Gál J. Zoltán írja, a fontosabb fővárosi cégek élén pedig a bukott, hazug miniszterelnök emberei ülnek – hívta fel a figyelmet, majd hozzátette: bár jobbára országos kampányolással tölti a munkaidejét, most mégis itt lenne a lehetőség, hogy megmutassa: nem a szocialista pártállam bábozik az ellenzékkel. – Bizonyíthatná, hogy a demokrácia, a szólásszabadság nem csupán kampányszlogen, hanem valódi tartalom áll mögötte – húzta alá.

Láng Zsolt arra is felkérte a főpolgármestert, hogy

 ossza meg a véleményét a 2006. októberi eseményekről, mivel eddig nem foglalt állást. – Ön mit javasolt volna egy hasonló helyzetben Gyurcsány Ferencnek? Vagy tanácsadóként akkor javasolhatott? A szabadság, demokrácia és az európai értékek jegyében Ön is karhatalommal verette volna szét a békés tüntetőket, vagy az „előbb-utóbb megunják, hazamennek” mondattal intézte volna el őket?  

A transzparencia jegyében ön is meghamisította volna a közvéleménykutatásokat és a költségvetési számokat, hogy választást nyerjen? A hatalom megtartásának érdekében ön is végighazudta volna a teljes kormányzati ciklust miközben az ország a csőd szélére kerül? - sorolta kérdéseit, emlékeztetve: 

2019. őszén az a Gyurcsány Ferenc jelentette ki büszkén, hogy saját asztala lesz Budapest Városházán, aki a fentebb sorolt dolgokat elkövette, és aki a baloldali pártokat és a szélsőjobboldalt is összefogva most Magyarország kormányzására készül.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.