Marion Maréchal: Iszlamobaloldal jött létre Franciaországban

Jean-Marie Le Pen unokája szerint a francia közvélemény jobboldali többsége érdeklődve figyeli Orbán Viktor politikáját, aki képes megvédeni az álláspontját és az országot az európai ideológiáktól. Közben Franciaországban egy olyan természetellenes szövetség jött létre, amelynek közös ellensége a fehér, keresztény, heteroszexuális ember. Marion Maréchal francia konzervatív politikus előadást tartott a IV. Demográfiai Csúcson, tárgyalt a magyar miniszterelnökkel, lapunknak pedig exkluzív interjút adott.

2021. 09. 24. 13:31
Marion Meréchal
20210924 Budapest Marion Meréchal Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 Tervezi-e a visszatérését a politikába? A magyar jobboldalon ez egy sokakat érdeklő téma, önt látják a legnagyobb reményű francia konzervatív politikusnak. 

Jelenleg nincs napirenden ez a kérdés, kellő komolysággal kell meghozni egy ekkora volumenű döntést. Nem tudom még, hogy mikor és kivel, de nem zárom ki, hogy visszatér az életembe a távoli jövőben az aktuálpolitika. Egyelőre az intézetre fókuszálok (Institut des sciences sociales, économiques et politiques [ISSEP] – a szerk.). 

– A franciák meglehetősen más demográfiai kihívásokkal szembesülnek, mint Magyarország. Mi az, ami mégis tanulságos lehet önöknek a magyar családpolitikából? 

– Orbán Viktor voluntarista politikája számunkra is érdekes. Komoly, konkrét szakpolitikai válaszokat ad égető kérdésekre, ilyen például a családok otthonhoz jutásának segítése. Az intézkedések valóban hatással vannak a születések számára. 

A magyar miniszterelnök visszahozta a közbeszédbe ezt a kérdést, ami jelenleg Franciaországban nincs napirenden.

Nálunk főleg ökológiai, gazdasági szempontból beszélnek a családpolitikáról. Azt mondják, nem kell gyermeket vállalni, mert növeli a szén-dioxid-kibocsátást. A politikai elit azt képviseli, hogy a migráción keresztül kell pótolni a kieső népességet, az ENSZ korábbi állásfoglalására hivatkoznak. 

– A demográfiai csúcstalálkozón érzékelhető volt, hogy sok felszólaló, például a boszniai szerb vezető, Franciaországot azonosítja az Európai Unióval. Milyen Magyarország megítélése önöknél?

– Igaza van annak, aki Franciaországot állítja példaként az EU elé, könnyen lehet, hogy ami a mi jelenünk, az lesz Európa jövője a következő időszakban. A Balkánon Koszovó példáján jól érzékelhető, hogy mi történik, hogyha valahol nem sikerül kezelni a migrációs kérdést, és keverednek a nemzetek. A baloldali mainstream médiában az a kép él Magyarországról, hogy Orbán Viktor diktátor, aki nem tartja tiszteletben a jogállamiságot. Gyakran a budapesti főpolgármestert helyezik előtérbe tudósításaikban. 

A francia közvélemény többsége érdeklődve figyeli Orbánt az álláspontja miatt, és azért, mert egyenes válaszokat adott a migrációs válság kezelésére.

Képes volt megvédeni az álláspontját és az országot az európai ideológiáktól. Nagyon érdekes, ahogy a visegrádi együttműködés közösen képviseli az érdekeit az európai baloldali ideológiákkal szemben. Véleményem szerint a latin országok, Portugália, Spanyolország példát vehetnének arról, hogyan kell összefogni és érvényesíteni az érdekeinket az unióban. 

–Hogyan vélekedik ez a jobboldali többség a magyar gyermekvédelmi törvényről, amely miatt az unióban a német vezetés szégyenpadra küldené a magyar kormányt? 

– A médiában diabolizálták az intézkedést, homofób, diszkriminatív törvénynek állították be. De esszenciális kérdés az, hogy megvédjük-e a gyermekeinket a pornográfiával szemben.

Én úgy látom, hogy a törvény eszközeit fel kell használni azért, hogy megvédjük a gyermekeket.

Németország dominanciájáról az EU-ban tegnap Orbán Viktorral is beszéltem, elmondtam, hogy a francia érdekekkel ellentétes egy kizárólag német irányítású EU. Az a francia érdek, hogy más kapcsolatokat is kialakítsunk, és diverzifikáljuk ezeket. Az a fontos, hogy előtérbe helyezzük a civilizációs kérdéseket. Ebben a fő partnereink a közép-európai országok lehetnének. 

Marion Maréchal szerint Orbán Viktor komoly, konkrét szakpolitikai válaszokat ad égető kérdésekre. Fotó: Mirkó István

– Mi történne Franciaországban, hogyha egy muszlim diákok által is látogatott oktatási intézményben drag queenek vagy más LMBTQ-aktivisták akarnának szexuális felvilágosítást tartani? 

– Ellentmondásos a kérdés. Az LMBTQ-aktivisták többségben vannak a médiában, az egyetemeken és a szociális intézményekben Franciaországban. Emellett van egy politikai radikális iszlám, amely szintén egyre nagyobb szerepet kap, de elítéli azt a társadalmi modellt, amit a másik oldal képvisel. Az elmúlt években meglepő folyamat látható: kialakult egy természetellenes szövetség különböző militáns csoportok között, melynek részei az LMBTQ-aktivisták, a baloldali feministák és az iszlamista aktivisták is. 

Egyetlen közös ellenségük van: a fehér, keresztény, heteroszexuális ember.

Szemben állunk ezzel a koalícióval, úgy neveztük el, hogy iszlamobaloldal. Progresszívek, akik iszlámbarátok, a homoszexuális aktivizmust is zászlajukra tűzik, keresztényellenesek, és mecseteket adnak át. 

– Magyarországon egy hasonló baloldali konglomerátum állt össze az utóbbi időszakban a polgári kormány ellenében. Lehetséges Franciaországban is létrehozni egy jobboldali centrális erőteret, ahogyan ez Magyarországon történt? 

– Ezen dolgozunk! A jobboldal jelenleg nagyon megosztott nálunk, ami arra ítéli, hogy ellenzékben legyen. Mindig ezért harcoltam, és remélem, hogy néhány hónapon belül megmozdul valami, és épül valami új, ami felülkerekedik az eddigi megosztottságon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.