Megépült a Budapestet Nagykovácsival összekötő kerékpárút

Megépült a Budapestet Nagykovácsival összekötő kerékpárút 230 millió forint kormányzati támogatásból – mondta szerdán Nagykovácsiban a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára.

Forrás: MTI, facebook.com/menczer.tamas2021. 09. 22. 21:42
Forrás: facebook.com/menczer.tamas
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Menczer Tamás a Kerékpárutak létesítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása Pest megye területén című pályázat részeként megvalósult kerékpárút átadóünnepségén jelezte, hogy a kormányzati támogatáshoz Nagykovácsi önkormányzata is hozzájárult tízmillió forinttal.

Közölte, 2010 után 1600 kilométer kerékpárút építése valósult meg, és már megvan kétezer kilométer turisztikai út nyomvonalának kijelölése is.

A forrásokat folyamatosan biztosítja és – amennyiben szükséges – növeli is a kormány, 2014-től 2021-ig meghaladta a kétszázmilliárd forintot a kerékpárutak fejlesztésére fordított kormányzati hozzájárulás – fűzte hozzá az államtitkár.

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos kiemelte, hogy ha ma valaki Budapesten vagy más nagyvárosban próbál meg közlekedni, akkor észre kell vennie, hogy a dugók miatt a leggyorsabb közlekedési eszköz a bicikli.

Kitért arra is: nem elhanyagolható, hogy a kerékpározással még az egészségünkért is sokat tehetünk egy olyan világban, ahol nehéz időt szakítani a testmozgásra.
Bizonyos statisztikák szerint ha valaki egy héten két és fél órát mozog, akkor az egészségben eltöltött éveinek a száma 4,2-vel növekszik – fűzte hozzá a politikus.

(A borítókép forrása: Facebook.com/menczer.tamas)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.