Néhány órás leállással kezdődött ma reggel az előválasztás

A meghirdetett hét órai kezdés után nem sokkal lehalt a baloldal háziversenyét lebonyolító weboldal.

2021. 09. 20. 11:44
null
20210918 budapest nyugati ter hunyadi ter elovalasztasi szavazo pontok havran zoltan magyar nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szombati teljes összeomlás után a baloldali pártok és az előválasztás szervezői ma reggelre hirdették meg kampányeseményük újraindítását. Ennek ellenére honlapjukon nagyjából reggel nyolc és tizenegy óra között továbbra sem lehetett online szavazni. A hibát később helyreállították, a négylépcsős online szavazási folyamat első fokáról már a második is elérhető: Lehet időpontot foglalni az úgynevezett online azonosításra. 

Bonyolult folyamat

Az online szavazás lehetősége a baloldali pártok összeborulása során is mindvégig vitatott pont volt. A DK és az MSZP nem szerette volna, hogy az interneten is lehessen voksolni, míg a Momentum kifejezetten ragaszkodott hozzá. 

Köztes megoldásként egy négylépcsős folyamatként valósulhat meg az online előválasztás. 

A regisztráció után időpontot kell foglalni. A választott idősávban pedig webkamerával kell a számítógép előtt ülni, hogy a szervezők elvégezhessék az azonosítást. E-mail cím és telefonszám mellett a személyi igazolványon és a lakcímkártyán szereplő összes adatot is meg kell adni a baloldali pártoknak, ehhez jön még a kamerás azonosítás, majd végül, ha minden igaz, leadhatják a szavazatukat a baloldali előválasztáson részt vevők. A szombati teljes összeomlás után egyébként többen arra panaszkodtak, hogy elveszett a foglalt időpontjuk, amit vasárnapra adtak meg. 

A sátrakban is lassú az azonosítás

Az internetes voksoláshoz hasonlóan az előválasztási sátrakban is rendkívül hosszadalmas a voksolás menete. A szervezők állítása szerint itt csak a lakcímkártya ellenőrzéséhez használnak internetes kapcsolatot, azonban a múlt hétvégén a személyes voksolás is teljes egészében ellehetetlenült. A Magyar Nemzet néhány helyszínen is járt, ahol jórészt idősek álltak sorban, hogy részt vehessenek a baloldali kampányeseményen. 

Lassan már azt is tudni fogják, hogy milyen gyógyszer szedünk

– jegyezte meg epésen az egyik várakozó. Egy másik szimpatizáns arról kérdezte a szervezőket, hogy miért nem működik az online választás lehetősége. A sorban állókat szórakoztató szervező szerint természetesen az online rendszer is kifogástalanul működik. 

(Borítókép: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.