Orbán Viktor: A Gyurcsány-korszak akar visszatérni

Orbán Viktor Esztergomban ez alkalommal sem fogta vissza magát, csatába hívta harcostársait. A Magyar Nemzet információi szerint a miniszterelnök legfontosabb mondanivalója az volt, hogy a Gyurcsány-korszak akar visszatérni, és akinek kétsége van, az nézzen rá a fővárosra: Karácsony a kirakatban, Gyurcsány emberei a kasszában.

Munkatársunktól
2021. 09. 15. 21:00
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda

Orbán Viktor Esztergomban ez alkalommal sem fogta vissza magát, csatába hívta harcostársait. A Magyar Nemzet információi szerint a miniszterelnök legfontosabb mondanivalója az volt, hogy a Gyurcsány-korszak akar visszatérni, és akinek kétsége van, az nézzen rá a fővárosra: Karácsony a kirakatban, Gyurcsány emberei a kasszában.

Megtartotta évadnyitó kihelyezett frakcióülését a Fidesz–KDNP-frakciószövetség. Ez alkalommal Esztergom ad otthont a találkozónak, amin a szokásoknak megfelelően Orbán Viktor miniszterelnök adott iránymutatást a képviselőknek a következő időszakra. A Magyar Nemzet forrásai szerint a Fidesz elnöke már kampányüzemmódban van, és ugyanezt várja el mindenkitől. Orbán Viktor leszögezte, az ellenfél a régi, ugyanaz, akit 2010-ben egyszer már sikerült legyőzni. Itt nem egy új baloldal készül kormányzásra, hanem a Gyurcsány-korszak akar visszatérni. 

Akinek kétsége van, az nézzen rá a fővárosra: Karácsony a kirakatban, Gyurcsány emberei a kasszában – hangsúlyozta a miniszterelnök, aki arra kérte az embereket, ne hagyják magukat megtéveszteni, egyértelmű, ki a baloldal vezére, minden más, amit látunk, csak cirkusz.

– Ne felejtsétek el – hangsúlyozta a miniszterelnök –, ők vettek el egyhavi fizetést és egyhavi nyugdíjat, ők emelték duplájára, sőt háromszorosára a rezsit, megszüntették az otthonteremtési támogatásokat, eltörölték a családi adókedvezményt, felemelték az adókat. 

Gyurcsány Ferenccel azonban még csak bemelegített Orbán Viktor, aki a brüsszeli csatákra is felkészítette képviselőit. Véleménye szerint amit Brüsszel tényleg komolyan gondol és erőltet a bevándorlásról és az LMBTQ-propagandáról, az a fásult Nyugat-Európában már a mindennapok valósága, de innen, Közép-Európából nézve az emberek számára egyszerre groteszk, félelmetes és visszatetsző. Orbán Viktor szerint az utolsó órában vagyunk, és a helyzet veszélyes: veszélyes a gyerekeinkre és az unokáinkra, veszélyes a jövőnkre. Most van az utolsó pillanat, amikor ezt a csapdát még elkerülhetjük, amikor megvédhetjük gyermekeinket. A miniszterelnök mindenkitől azt kérte, legyenek őszinték és egyenesek a magyar emberekkel, mondják el nekik, hogy ez a rengeteg támadás Magyarország ellen azért van, mert a bevándorlás után Magyarország nemet mert mondani az LMBTQ-propagandára is.

Orbán Viktor kitért a járványügyi helyzetre is.

– Az oltás működik, Magyarország működik

– hangsúlyozta a Fidesz elnöke, aki leszögezte, hogy Európában Magyarországon tették először lehetővé a harmadik oltást, és ez a leghatékonyabb fegyver a vírus ellen. Szavait számokkal is alátámasztotta, a beoltottak kevesebb mint egy százaléka betegszik meg, és közülük is jóval kevesebben szorulnak kórházi kezelésre.

Van elegendő oltóanyag, bárkit be tudnak oltani két héten belül. Aki pedig nem oltatja be magát, vállalja a kockázatot is, hiszen a vírus százszor nagyobb eséllyel támadja meg az oltatlanokat, mint a beoltottakat. 

(A borítóképen Orbán Viktor miniszterelnök megérkezik a kormánypárt esztergomi kihelyezett frakcióülésre, 2021. szeptember 15-én. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.