Orbán Viktor: Az egész EU szégyene, hogy hamis állítások szolgálnak uniós jogi eljárások alapjaiként

Vajon mit éreznek most azok a tudósok, szakemberek, politikusok, akik szakmai hitelüket veszítették el azért, mert felültek a Soros-hálózat hazugságának?

Magyar Nemzet
2021. 09. 18. 17:49
ORBÁN Viktor; BRNABIC, Ana
Budapest, 2021. szeptember 8. Orbn Viktor miniszterelnk az Ana Brnabic szerb kormnyfvel tartott sajttjkoztatn Budapesten, a Karmelita kolostorban 2021. szeptember 8-n. MTI/Mth Zoltn Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Máthé Zoltán

Vajon mit éreznek most azok a tudósok, szakemberek, politikusok, akik szakmai hitelüket veszítették el azért, mert felültek a Soros-hálózat hazugságának?

„Kizökkent az idő! Konferenciát tartottak Budapest belvárosában, mégpedig a CEU épületében, a Nádor utcában. Évek óta azt hallom a liberális politikusoktól és az őket támogató médiumoktól, hogy a magyar kormány bezáratta és elüldözte az egyetemet Budapestről” – kezdi Az elüldözött egyetem című, 13. Szamizdat írását Orbán Viktor miniszterelnök.

A híradások szerint szeptember 16-án és 17-én sajtónyilvános, nemzetközi konferencia zajlott az egyetem budapesti campusán, amelyen a liberális akadémiai és politikai élet jeles képviselői is részt vettek. Hogyan történhetett meg mindez? – teszi fel a kérdést a kormányfő. 

Úgy, hogy akik eddig az egyetem bezárásával kampányoltak, nyilvánvalóan nem mondtak igazat.

„Mi, magyarok, nem lepődünk meg, mert tudjuk, hogy hogyan dolgozik Soros György és csapata. A magyar spekuláns mindig értett ahhoz, hogy az üzleti vállalkozásai elleni fellépéseket úgy tüntesse fel, mintha azok szörnyű társadalmi igazságtalanságok vagy éppen a személyével szembeni gonosz, antiszemita támadások lennének. 

De vajon mit gondolhattak azok a jónevű kutatók, politikusok és értelmiségiek, akik megjelentek és előadtak a konferencián? Vajon hogyan egyeztették össze egyetemi fellépésüket azzal a hazugsággal, hogy a CEU-t a magyar kormány elüldözte Budapestről? Vajon mit éreznek most ezek a tudósok, szakemberek, politikusok, akik egész szakmai hitelüket elveszítették azért, mert felültek a Soros György és globális hálózata által terjesztett hazugságnak? 

„Kínos, nagyon kínos. Talán erről is kellene szervezni egy konferenciát a CEU budapesti campusán” – vetette fel a miniszterelnök.

Orbán Viktor kifejtette: „Magyarországot a Soros-egyetem kapcsán azért támadják, mert nem hagyta, hogy a spekuláns milliárdos továbbra is visszaéljen a hatalmával. A ’90-es években Soros hűséges szövetségese, Magyar Bálint, a liberális-exkommunista kormány oktatási minisztere olyan szabályt hozott, amely a magyar egyetemekkel szemben indokolatlan versenyelőnyt biztosított a Soros-egyetemnek. 

Mi ezt a kiskaput becsuktuk, és elrendeltük, hogy minden, Magyarországon létesített külföldi egyetem ugyanolyan feltételek szerint működjön, és tartsa be a jogszabályokat. Valamennyi egyetem gond nélkül teljesítette a jogszabályi feltételeket. Egyetlen kivétel volt: a Soros-egyetem. 

Alapítója számára ugyanis kifizetődőbb volt farkast kiáltani, nemzetközi kampányt szervezni Magyarország ellen, mint a megszerzett privilégiumokat feladni”.

Hozzátette: hazugság hazugságot szül.

Ezután a kormányfő „a legnagyobb hazugok és hazugságok toplistáját” is közzétette:

  • Guy Verhofstadt „egész Európát érintő szégyenről” írt.
  • Judith Sargentini egy saját gyártású kisfilmben mondta: a CEU-t elüldözték.
  • A Európai Bizottság által készített 2020-as országjelentés pedig azt írja: „a CEU befejezte a tudományos tevékenységét Magyarországon”.

Orbán Viktor szerint az egész EU szégyene, hogy a szóban forgó, tényszerűen hamis állítások uniós jogi eljárások alapjaiként szolgálnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.